Test comparativ și recenzii ale celor mai bune mașini de spălat cu uscător

Atunci când mobilăm un apartament, suntem întotdeauna limitați de spațiile acestuia, conform cărora trebuie să alegem tipul și dimensiunea aparatelor. În timp ce unii dintre noi ne permitem să ne lăsăm imaginația sălbatică, alții trebuie să se gândească cu atenție la fiecare spațiu. Grupul acesta din urmă va aprecia cu siguranță existența aparatelor 2în1, inclusiv a mașinilor de spălat cu uscătoare.

Atunci când alegeți, este recomandabil să vă concentrați asupra problemei funcționalității aparatelor combinate, deoarece trebuie să vă așteptați la anumite compromisuri atunci când le achiziționați. Aparatele individuale diferă, de asemenea, în ceea ce privește tipul de umplere – în timp ce cel superior este destinat celor mai mici apartamente și pentru persoanele mai puțin mobile, aparatele cu umplere frontală sunt echipate cu un număr mai mare de funcții. Nu ratați eticheta energetică și analizați toate detaliile în amănunt – de la consumul de apă, energia și capacitatea de spălare și uscare până la evaluarea eficienței și parametri de zgomot. Dar numărul și natura funcțiilor suplimentare, pe care mulți producători le oferă astăzi, sunt de asemenea importante.

Combinația dintre o mașină de spălat și uscător este o alternativă interesantă pentru toți cei care nu au suficient spațiu acasă pentru a plasa aparate separate. În ciuda unor compromisuri și a unei eficiențe mai scăzute, vă va face, fără îndoială, viața mai ușoară și despre asta este vorba. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur dintre ce modele disponibile să alegeți, aruncați o privire la articolul nostru Cum să alegeți o mașină de spălat cu uscător. Credem că veți găsi răspunsul atât de necesar sau cel puțin inspirația aici.


Cele mai bune mașini de spălat cu uscător conform evaluărilor și recenziilor utilizatorilor

Ordinea Produsul Capacitate de spalare/uscare (kg) Viteza max. de centrifugare (rpm) Prețul orientativ Prețul actual
Top 1 7/4 1 200 2.000 lei Vizualizare oferte
Top 2 7/4 1 200 1.600 lei Vizualizare oferte
Top 3 8/5 1 400 1.500 lei Vizualizare oferte
Top 4 8/4 1 600 3.000 lei Vizualizare oferte
Top 5 9/5 1 600 1.600 lei Vizualizare oferte

Cum să alegeți mașina de spălat cu uscător

Aveți un apartament mic, fără loc pentru uscător sau un spațiu adecvat pentru uscarea hainelor? În cazul ascesta, o mașină de spălat cu uscător este alegerea ideală pentru dumneavoastră. Combină două produse, iar selecția sa poate fi mai lungă și mai complicată. De aceea, am scris un ghid de cumpărături care analizează tipurile de mașini de spălat cu uscător, beneficiile, caracteristicile și sfaturile acestora despre cum să vă familiarizați cu eticheta energetică pentru aceste modele. Scriem instrucțiunile de cumpărare astfel încât să puteți alege fără posibilitatea de a încerca dispozitivul. Puteți astfel face cumpărături pe internet fără griji.

Cum funcționează mașina de spălat cu uscător?

Este posibil ca principiul de funcționare al acestui aparat combinat să nu fie pe deplin clar pentru toată lumea. Cu toate acestea, provine dintr-o serie de alte specificități (cum ar fi consumul de apă), avantaje și dezavantaje ale mașinilor de spălat cu uscătoare și, prin urmare, este necesar să o descriem cel puțin pe scurt.

La fel ca uscătoarele convenționale, mașinile de spălat cu uscător sunt covârșitoare printre modelele cu condensare. Există, de asemenea, și mașini de spălat cu ventilație cu uscător, dar probabil că nu le veți găsi în magazin exact așa. Principala diferență dintre ventilație și uscare prin condensare este că apa din rufe, care este transformată în abur, părăsește dispozitivul de ventilație prin furtunul de scurgere, în timp ce în modelul de condensare este răcit, re-lichefiat și drenat. Datorită acestui fapt, nu trebuie să interferați în niciun fel cu construcția mașinilor de spălat cu condensare cu un uscător, acestea au nevoie doar de o conexiune la electricitate, apă și deșeuri pentru funcționare.

Împreună sau separat?

Mulți cititori ne întreabă dacă este mai bine să alegeți o mașină de spălat cu uscător sau un uscător separat. Dacă puteți, vă recomandăm cu siguranță să cumpărați separat o mașină de spălat și un uscător. Unul dintre motive este că uscarea într-o mașină combinată pur și simplu nu va fi niciodată completă. În primul rând, mașina de spălat cu uscător usucă mai puține rufe decât poate spăla. În plus, oferă mai puține programe decât uscătoarele de sine stătătoare și tamburul său este destinat în principal spălării, deci poate fi structural mai puțin eficient.

Al doilea aspect negativ constă în costurile de exploatare. Spălarea în aceste mașini de spălat este de obicei mai scumpă decât în ​​mașinile de spălat fără uscător, dar dacă intenționați să utilizați funcția de uscare în mod regulat, puteți ajunge la cantități astronomice în fiecare an. Pe lângă consumul mai mare de energie, cauza este și sistemul de răcire cu apă. Uscătoarele separate folosesc agent frigorific în acest scop și nu consumă apă.

Cu toate acestea, există mulți utilizatori care au achiziționat o mașină de spălat cu uscător și sunt foarte mulțumiți. Avantajul acestui dispozitiv combinat este prețul de achiziție mai mic decât v-ați aștepta atunci când cumpărați două aparate separate. Desigur, economisește și spațiu în casă, puteți adăuga un aparat mai bine în baie decât două. Prin urmare, vă recomandăm să achiziționați o „mașină de spălat cu uscător” mai ales dacă aveți puțin spațiu acasă și dacă luați uscarea ca o funcție suplimentară a mașinii de spălat și nu un înlocuitor complet pentru un uscător separat.

Varianta + Pro – Contra
Mașina de spălat și uscător

 

+ Uscare mai bună

+ Cheltuieli de exploatare mai mici

– Costuri mai mari de achiziție

– Mai mult spațiu

Mașină de spălat cu uscător

 

+ Două electrocasnice în unul

+ Costuri mai mici de achiziție

+ Economisește spațiu

– În general usucă mai rău decât

uscătoarele separate – Nu usucă aceeași cantitate

pe care o spală

– Complexitate de uscare energetică mai mare

Umplerea de sus vs. frontală

În general, există o selecție semnificativ mai mică de mașini de spălat-uscătoare pe piață decât dacă ați cumpărat o mașină de spălat și uscător separat. În cea mai mare parte veți găsi mașini de spălat cu uscător cu încărcare frontală, dar există și câteva modele cu încărcare superioară pe piață. Deci, care sunt avantajele și dezavantajele acestor tipuri?

Să începem cu umplerea de sus. Principalul avantaj al acesteia este economisirea spațiului, în principal în lățime. În majoritatea cazurilor, mașinile de spălat cu încărcare de sus sunt mai înalte decât mașinile de spălat cu încărcare frontală, deci nu veți îmbunătăți acest lucru. De asemenea, ele nu pot fi încorporate, de exemplu, în blatul de bucătărie și nici nu poate fi așezat nimic pe capacul lor (cu excepția cazului în care intenționați să dați la o parte acest articol în timpul fiecărei spălări). Cu toate acestea, avantajul unei mașini de spălat cu încărcare de sus poate fi umplerea lor în sine. Deoarece are loc de sus, nu este necesar să vă aplecați la mașina de spălat și acest lucru va fi cu siguranță apreciat în special de persoanele în vârstă.

Mașinile de spălat cu încărcare frontală oferă o gamă mai largă de modele, o gamă mai mare de funcții și, în majoritatea cazurilor, o eficiență mai mare. Mașinile de spălat cu uscător cu încărcare frontală sunt, de asemenea, singurele care există și în varianta încorporată. Avantajul aparatelor încorporate este cu siguranță impresia estetică. Dacă mașina de spălat nu se potrivește în baia dumneavoastră sau, din orice alt motiv, preferați să plasați o mașină de spălat cu uscător în bucătărie, cu siguranță veți aprecia posibilitatea încorporării acesteia sub blatul de bucătărie. De sine stătătoare reprezintă apoi o alegere clasică pentru băi.

umplerea + Pro – Contra
Superioară + Economisirea spațiului

+ Introducerea rufelor mai ușor

– Nu se pot incorpora

– De obicei mai puține funcții

Frontală + Mai multe funcții

+ Mai efective

+ Variante încorporate

– Mai spațioase

Eticheta energetică

Eticheta energetică este un ajutor indispensabil în alegerea aparatelor de uz casnic. Informațiile de pe aceasta sunt date prin lege, iar acuratețea lor este verificată de un laborator independent. Prin urmare, acestea nu au cum să fie distorsionate sau inexacte. Ca rezultat, eticheta energetică este un ghid de bază pe care trebuie să îl urmați atunci când alegeți o mașină de spălat-uscător. Deci, să explicăm ce date veți găsi pe ea și ce înseamnă acestea.

Clasa energetică

Litera din cutia neagră opusă barei colorate indică clasa energetică a mașinii de spălat. În cazul mașinilor de spălat cu uscător, clasa energetică este indicată de literele A – G. Litera A este cea mai bună notă, G fiind cea mai proastă. Vă recomandăm să cumpărați produse cu clasa energetică A în special, în prezent o clasă mai proastă decât B nu ar trebui să apară pe piață. La urma urmei, o mașină de spălat cu uscător nu are cel mai mic consum, astfel încât cumpărarea unui model mai ieftin cu o clasă energetică mai proastă ar putea deveni în cele din urmă mai scumpă din punct de vedere al costurilor de funcționare.

Consumul de energie electrică

O altă informație de pe eticheta energetică este consumul de energie electrică. Acest lucru este dat atât pentru spălare și uscare, cât și pentru spălarea separată. Numărul corespunde consumului pentru un ciclu de spălare / spălare și uscare. Pentru a obține un consum anual puțin mai grăitor, înmulțiți consumul pe ciclu cu 220. Acesta este numărul indicativ standard de cicluri pe an, dat de exemplu la mașinile de spălat convenționale și exprimă spălarea și uscarea în medie în fiecare săptămână. Puteți obține apoi costul aproximativ al energiei electrice înmulțind numărul cu prețul unui kWh.

Atunci când alegeți o mașină de spălat, este cu siguranță necesar să luați în considerare dacă doriți să utilizați funcția de spălare și uscare în mod egal sau dacă uscarea este mai mult un accesoriu pentru dumneavoastră. În funcție de aceasta, veți putea alege mai bine o mașină de spălat cu date și consum de energie adecvate. Uneori, consumul în timpul spălării este relativ mai mare și în timpul uscării este mai mic sau invers. Deci, alegerea depinde de funcția pe care doriți să o utilizați mai des.

Eficiența spălării

La fel ca la clasa energetică, eficiența spălării este marcată de literele A – G, unde A este cel mai bun rezultat și G cel mai rău. Astăzi, toate mașinile de spălat fără uscător de pe piață au o marcă A în eficiența spălării. Din acest motiv, vă recomandăm ca, chiar și în cazul mașinilor de spălat cu uscător, să le alegeți pe cele care au cel mai bun rating din categoria de spălare, puteți reduce maximul pentru clasa B. La urma urmei, aceasta este funcția de bază a mașinii de spălat și unul dintre cele mai importante criterii.

Rotațiile la centrifugare

O altă informație importantă pe care nu trebuie să o treceți cu vederea este numărul de rotații. Rămâne regula conform căreia pentru utilizarea eficientă a spălării și uscării este necesar să se rotească la minimum 1.200 rpm. Mașinile de spălat sunt deja conectate la uscător, deci în mod logic niciuna nu ar trebui să aibă mai puțin de 1.200 rpm, adică minimul necesar pentru o uscare eficientă. Dacă dați peste un astfel de model, cu siguranță să nu îl cumpărați. Cu cât mașina de spălat folosește mai multe rotiri la centrifugare, cu atât consumă mai puțină energie și timp la uscare. O mașină de spălat cu centrifugare insuficientă ar duce la costuri de operare mai scumpe.

Numărul mare de rotații este uneori asociat cu un factor mai puțin plăcut, și anume șifonarea rufelor. Cu toate acestea, nu poate fi de așteptat că veți scoate întotdeauna rufele complet neșifonate din uscător (în cazul nostru, o mașină de spălat cu uscător). Nevoia de călcat variază, dar o mare parte din rufe trebuie încă călcată după uscare. Dacă nu doriți neapărat să uscați fiecare rufă în uscător sau aveți, de exemplu, rufe fine pe care nu le puteți pune în uscător, veți aprecia și posibilitatea de a reduce numărul de rotații. Majoritatea mașinilor de spălat au această valoare reglabilă, un număr prea mare de rotații în combinație cu rufele foarte delicate ar putea duce la o cantitate mare de stoarcere în primul rând, iar în al doilea rând, de asemenea, la o posibilă strângere a rufelor.

Umplerea maximă

Eticheta vă va spune, de asemenea, câte rufe puteți adăuga în mașina de spălat. Pe etichetă veți găsi două capacități, una pentru spălare și una pentru spălare și uscare. Când cumpărați o mașină de spălat cu uscător și când o utilizați ulterior, rețineți că capacitatea de uscare este de obicei mai mică decât capacitatea de spălare. O mașină de spălat cu o capacitate de spălare de 8 kg poate astfel usca eficient, de exemplu, doar 6 kg de rufe. Adesea, chiar și o mașină de spălat mare are o sarcină maximă mică pe tambur, 4 kg în timpul uscării sunt deja destul la limită.

Prin urmare, vă recomandăm să cumpărați o mașină de spălat cu o capacitate mai mare decât mai mică, doar în cazul în care spălați și uscați rufe mai mari (de exemplu, lenjerie de pat). În timpul procesului de spălare, este de asemenea mai bine dacă tamburul nu este deloc plin, astfel încât rufele să se poată deplasa mai liber în interior și astfel să fie mai bine spălate și ulterior uscate. Capacitatea maximă de aproximativ 4 kg este potrivită pentru gospodăriile cu un singur membru sau două persoane, gospodăria cu patru membri va aprecia deja capacitatea de 8 kg și mai mult.

Numărul membrilor din gospodărie Volumul corespunzător
1-2 persoane în gospodărie Volumul 4 kg
Peste 4 persoane în gospodărie Volumul 8 kg și mai mult la spălare (cca 6 kg la uscare)

Consumul de apă

La fel ca mașinile de spălat convenționale, mașinile de spălat cu uscător consumă nu numai electricitate, ci și apă. După cum am menționat deja, pe lângă spălare, majoritatea mașinilor de spălat folosesc și apă pentru răcire în timpul procesului de uscare, astfel încât consumul de apă în timpul spălării și uscării este, de asemenea, semnificativ mai mare decât într-un program de spălare separat. În acest caz, însă, există mai multe excepții care, datorită tehnologiei unice, nu folosesc apă pentru uscare și consumul lor de apă rămâne astfel același pentru ciclul de spălare și pentru ciclul de spălare cu uscare. Veți găsi o singură valoare pe eticheta energetică, care reprezintă consumul total de apă pe program, adică la spălarea și uscarea împreună.

Ca și în cazul consumului de energie, puteți obține o idee aproximativă despre cât vă va costa mașina de spălat pe an înmulțind numărul de litri pe ciclu cu 220 și prețul aproximativ de pe un litru.

Zgomot

În cazul mașinilor de spălat cu uscător, acest lucru este dat de trei numere, zgomot în timpul spălării, centrifugării și uscării. În cazul spălării și centrifugării, este ideal să comparați cu o mașină de spălat convențională. Nivelul normal de zgomot al mașinii de spălat mai bune de astăzi în timpul spălării este de aproximativ 55 dB, în timp ce la centrifugare în jur de 75 dB. Zgomotul în timpul uscării este similar cu spălarea. Pentru o idee mai bună, puteți să vă uitați la tabelul cu zgomot pentru a determina mai bine limita la care zgomotul este încă suportabil pentru dumneavoastră și când este deja enervant. Desigur, acest lucru depinde și de amplasarea mașinii de spălat. Puteți pune practic orice aparat zgomotos în spălătoria de la subsol, din contră, probabil că veți căuta cel mai liniștit model posibil în bucătăria din garsonieră.

Funcțiile și dotările

Mașinile de spălat cu uscătoare au funcții pe care, desigur, le puteți găsi la mașini de spălat și uscătoare separate. Fie că este vorba de funcții de bază, cum ar fi pornirea întârziată sau tehnologii mai noi, cum ar fi automatizarea în masă sau controlul smartphone-ului.

Funcțiile de bază

Funcțiile normale ale acestor mașini de spălat sunt în esență aceleași cu ale mașinilor de spălat fără uscare. Așadar, vă puteți aștepta, de exemplu, la o siguranță pentru copii la majoritatea modelelor, datorită căreia copiii nu vor putea umbla la ea. În prezent, este obișnuit un afișaj care vă informează despre timpul de spălare rămas. Începutul sau sfârșitul întârziat al spălării vă vor face mult mai ușor să lucrați cu mașina de spălat. Puneți rufele în tambur, porniți programul cu o pornire întârziată și programul de spălare începe singur, de exemplu, când sunteți la serviciu. Nu numai că mașina de spălat nu vă deranjează, dar nici nu trebuie să așteptați rufele. Pe scurt, spălarea se adaptează complet la programul dumneavoastră.

Automatizare cantitativă

Modul de a economisi cât mai multe costuri de operare este prin automatizarea cantitativă, cunoscută și sub denumirea de Fuzzy logic, Easy logic sau Al șaselea simț. Această funcție adaptează programul la un anumit lot de rufe, economisind astfel apă și energie. Deci, dacă umpleți mașina de spălat doar la jumătate, spălarea nu va fi atât de dezavantajoasă, deoarece cantitatea automată va reduce cantitatea de apă și durata programului. În plus, o astfel de spălare este mai ecologică.

Senzorii umidității

Ca și în cazul uscătoarelor, puteți întâlni senzori de umiditate la mașini de spălat combinate cu un uscător. Acestea vă permit să setați nivelul de umiditate reziduală, iar rufele pot fi, de exemplu, perfect uscate pentru a se plia în dulap sau chiar ușor ude pentru o călcare mai ușoară.

Programele pe abur

Apropo de călcat, puteți evita acest lucru într-o oarecare măsură achiziționând o mașină de spălat cu funcții de abur. În acest caz, aburul nu numai că servește la îndreptarea cutelor de pe rufe, dar îl puteți folosi și pentru reîmprospătarea și dezinfectarea rufelor pe care nu doriți să le spălați sau care nu sunt potrivite pentru spălare.

AquaStop

O altă comoditate de astăzi este funcția AquaStop, un sistem de protecție care protejează baia de inundația cauzată de o defecțiune a mașinii de spălat sau de deteriorarea furtunului de alimentare. Deci, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la un apel telefonic primit la serviciu de la vecini pentru că le picură din tavan apă de la mașina de spălat. Funcționează, de exemplu, pe baza unui comutator cu flotor, care răspunde la o creștere a nivelului apei din recipientul de siguranță prin oprirea mașinii de spălat, închiderea alimentării cu apă și scurgerea excesului de apă din rezervor.

Tehnologia smart

Unele modele mai noi permit acum conectarea la un smartphone sau la un alt dispozitiv mobil. Datorită acestui fapt, puteți controla mașina de spălat de la distanță. Dar acesta nu este singurul avantaj al acestei soluții inteligente. Aplicația este, de asemenea, utilizată pentru a diagnostica mașina de spălat în cazul unei defecțiuni, în unele cazuri puteți chiar să modificați programele de spălare și uscare sau să descărcați altele noi de pe Internet.

Mărcile preferate de mașini de spălat cu uscător

Aparatele combinate, cum ar fi mașinile de spălat cu uscătoare, sunt utilizate în principal de companiile care produc și dispozitive individuale. Am pregătit articole separate despre cele mai comune și populare, în care veți afla mai multe despre istoria companiei în sine, precum și despre tehnologiile utilizate și caracteristicile produsului.

Mașini de spălat cu uscător LG

Compania sud-coreeană LG oferă aproximativ o duzină de modele ale acestui aparat combinat pe piața noastră. Toate au încărcare frontală exclusivă. Capacitatea rufelor variază de la 7 la 10,5 kg de rufe la spălat și de la 4 la 7 kilograme de rufe la uscat. Din punct de vedere energetic, modelele individuale se încadrează în cea mai mare parte în clasa A, dar veți găsi și reprezentanți în categoria B. Prețul aparatelor LG este mediu.

Mașini de spălat cu uscător AEG

Sub denumirea comercială AEG fabrică firma Electrolux în afară de mașini de spălat și uscătoare de sine stătătoare și varianta lor hibridă. În ceea ce privește energia, majoritatea modelelor se clasează în cea mai bună clasă A. Capacitatea de spălare a rufelor este în intervalul de la 7 la 10 kg și de uscare de la 4 la 6 kg. Sub marca AEG, veți găsi numai aparate cu încărcare frontală, fie de sine stătătoare, fie încorporate.

Mașini de spălat cu uscător Samsung

Compania coreeană Samsung este cunoscută pe piața noastră în principal pentru telefoanele și tabletele sale. Cu toate acestea, se angajează și în producția de electrocasnice. Mașinile de spălat cu uscătoare nu fac excepție. Cu toate acestea, există o ofertă foarte restrânsă de doar câteva modele pe piața internă. Acestea sunt dispozitive mai scumpe.

Mașini de spălat cu uscător Beko

Beko subliniază compromisul dintre calitate și preț. Nu este altfel nici în cazul mașinilor de spălat cu uscătoare. Acest brand lansează doar câteva modele pe piața noastră, toate fiind independente și cu umplere frontală. Acestea oferă o capacitate de 8 kg de rufe pentru spălare și 5 kg pentru uscare. Se încadrează în clasele energetice A și B. Acestea sunt produse mai ieftine.

Mașini de spălat cu uscător Bosch

Compania germană Bosch aduce pe piața noastră mai multe produse combinate care vă vor ajuta atât la spălarea cât și la uscarea rufelor. Capacitatea lor ajunge până la 10 kg pentru spălare și 6 kg pentru uscare. Bosch pune accentul pe eficiență energetică, iar acest lucru nu este diferit nici la mașinile de spălat cu uscător, care sunt în cea mai bună clasă A. Acestea sunt modele mai scumpe.

Mașini de spălat cu uscător Candy

Compania italiană Candy oferă pe piața noastră trei duzine de aparate combinate. Dedicat exclusiv modelelor cu umplere frontală care pot spăla 6 până la 10 kg de rufe și usca 4 până la 6 kg de rufe. Majoritatea produselor se încadrează în cele mai bune clase energetice, veți întâlni și cele din categoria C. Prețul produselor Candy este în partea inferioară a câmpului imaginar.

Curățarea și întreținerea

Datorită faptului că mașinile de spălat cu uscător combină două aparate, curățarea lor poate fi un pic neobișnuită, mai ales pentru utilizatorii care nu au experiență anterioară cu uscătorul. În plus, mașinile de spălat obișnuite de multe ori nu beneficiază de întreținere adecvată, deși trebuie, de asemenea, să fie curățate în mod regulat pentru a evita scurtarea duratei de viață. Din fericire, acesta nu este un proces pe care l-ați petrece ore în șir dacă îl includeți în rutina obișnuită de curățare. Dimpotrivă, un tehnician de service petrece uneori ore întregi pe o mașină de spălat complet neglijată, cu excepția cazului în care aparatul este complet stricat. Desigur, procedurile individuale de curățare și întreținere pot diferi în funcție de modelul specific și veți găsi procedura în instrucțiunile de utilizare. Am rezumat pentru dumneavoastră pașii de bază care pot fi aplicați majorității mașinilor de spălat cu uscător.

Filtrele de aer

Oricine are experiență în uscarea hainelor în uscător, a avut de-a face cu filtrele de aer. Sunt ușor de întreținut și este optim să o efectuați după fiecare uscare, unele mașini de spălat semnalând chiar necesitatea curățării filtrelor. Scoateți filtrul, clătiți-l cu apă caldă și lăsați-l să se usuce sau ștergeți-l cu o cârpă. Filtrele de aer captează praful și fibrele pe ele, iar atunci când acestea se înfundă, timpul de uscare este prelungit și eficiența acestuia este redusă.

Sigiliul tamburului

O altă parte la care ar trebui să acordați atenție destul de des este etanșarea mașinii de spălat. Din fericire, aceasta nu este deloc o știință. După fiecare spălare, este bine să verificați garnitura dacă are păr, murdărie sau obiecte mici și să o ștergeți cu o cârpă sau să spălați murdăria înfundată cu o perie. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să o uscați rapid cu o cârpă și, în mod ideal, lăsați ușa întredeschisă, astfel încât mașina de spălat să nu se aburească.

Filtrul de scurgere

În cazul unui filtru de scurgere, se recomandă curățarea acestuia o dată la două până la trei luni, la urma urmei, este o operație puțin mai complicată. Filtrul trebuie îndepărtat din partea de jos a mașinii de spălat și din nou fără fibre și obiecte prinse și clătit cu apă caldă. Înainte de a scoate filtrul, este o idee bună să pregătiți un prosop vechi sau o cârpă pentru apa care va curge.

Filtrul furtunului de alimentare

Probabil că veți putea accesa următorul filtru doar ocazional, mai ales dacă mașina de spălat nu se umple corect. Acest lucru poate însemna că filtrul este înfundat în furtunul de alimentare, probabil cu calcar. Pentru a-l curăța, este necesar să opriți alimentarea cu apă și să scoateți furtunul, puteți curăța filtrul la ambele capete, de exemplu cu o perie aspră.

Tamburul și interiorul mașinii de spălat

Chiar și tamburul merită atenția dumneavoastră, acesta putând cauza probleme la spălarea și uscarea hainelor multicolore care eliberează fibre. În acest caz, este o idee bună să ștergeți tamburul, garnitura și ușa mașinii de spălat cu o cârpă umedă între ele, astfel încât diferitele fibre colorate să nu se lipească de alte haine. De mai multe ori pe an (cineva recomandă chiar și o dată pe lună) este, de asemenea, o idee bună să rulați mașina de spălat goală cu un produs de curățat special pentru mașina de spălat care îndepărtează murdăria din interiorul aparatului.

Balsam da sau nu?

În special în ceea ce privește uscarea, este posibil să întâlniți o discuție dacă este adecvat să folosiți un balsam clasic pentru spălarea rufelor destinate uscării ulterioare. În general, nu este recomandat pentru uscătoarele convenționale, deoarece poate înfunda interiorul aparatului, rezultatele nu sunt de obicei 100%, balsamul de țesături adesea adulmecă în timpul uscării. În cazul uscătoarelor cu mașină de spălat, respingerea balsamului nu este atât de strictă, la urma urmei, este un aparat structural diferit, care este clătit în mod regulat cu apă. Cu toate acestea, înainte de uscare, este bine să folosiți un balsam special conceput în acest scop sau să alegeți o altă alternativă adecvată.

 


Cum v-a ajutat acest articol?
Vom fi fericiți pentru feedback-ul dvs.

Mașini de spălat cu uscător
Průměrné hodnocení 4.6 z 9 hlasů