Test comparativ și recenzii ale celor mai bune uscătoare de haine

Uscătoarele de haine au devenit o parte integrantă a gospodăriilor noastre în ultimii ani și sunt adesea considerate un simbol al progresului timpurilor moderne. Datorită lor, nu mai depindem de capriciile vremii când ne uscăm hainele și nu trebuie să urmărim prognozele cu teamă. Adăugați la faptul că ajută la menținerea rufelor perfect moi și netede și nu este de mirare că popularitatea lor și numărul de modele disponibile pe piață sunt în continuă creștere.

În prezent, uscătoarele cu condensare sunt cele mai populare, ele dominând în mod clar în gospodării. Cu toate acestea, există și aparate bazate pe principiul ventilației, deși nu sunt atât de frecvente în zilele noastre. La cumpărare, merită să vă concentrați asupra regulilor de amplasare corespunzătoare a aparatului, soluțiilor tehnice pentru drenarea condensului și curățarea condensatorului. Asigurați-vă că nu ratați analiza aprofundată a informațiilor de pe eticheta energetică, care include consumul de energie, eficiența uscării și zgomotul, precum și alegerea tipului și funcției potrivite ale motorului, care acum devin treptat un standard integral.

Multe gospodării se gândesc astăzi să cumpere un uscător. Mituri despre eficiența lor energetică și impactul negativ asupra rufelor au dispărut de mult. Prin urmare, răsfățați-vă cu un pic de confort după o zi grea de muncă și lăsați toată munca pe tehnologiile moderne. Și dacă nu sunteți sigur ce model să alegeți, aruncați o privire la articolul nostru Cum să alegeți un uscător de haine și totul va fi mai clar.


Cele mai bune uscătoare de haine conform evaluărilor și recenziilor utilizatorilor

Ordinea Produsul Capacitate (kg) Clasa energetică Prețul orientativ Prețul actual
Top 1 8 A++ 2.500 lei Vizualizare oferte
Top 2 8 A++ 2.000 lei Vizualizare oferte
Top 3 8 A+ 2.100 lei Vizualizare oferte
Top 4 9 A++ 2.600 lei Vizualizare oferte
Top 5 7 B 1.500 lei Vizualizare oferte

Cum să alegeți un uscător de rufe

Uscătoarele nu sunt încă foarte frecvente în gospodării, dar în ultimii ani popularitatea lor a crescut rapid. Achiziționând un uscător, veți economisi spațiu și timp și prin uscarea rufelor veți scăpa și de alergeni și polen, deci este potrivit pentru persoanele alergice. Spre deosebire de uscarea la soare, nu există pericolul ca culoarea hainelor tale să se estompeze. De asemenea, îndepărtează scame, păr de animale sau păr din rufe. În unele cazuri, nici nu mai este necesară o călcare ulterioară.

Dar alegerea uscatorului în sine nu este ușoară. Termeni precum condensator sau pompă de căldură pot induce în eroare pe oricine. În manualul nostru veți afla cu ușurință ce tip de uscător alegeți, ce capacitate este cea mai potrivită pentru dumneavoastră, ce vă poate oferi uscătorul și ce ar trebui să îndeplinească.

Modelele de uscătoare

Tipurile de bază de uscătoare sunt cu ventilare și condensare. Diferențele constau în viteza de uscare, consumul de energie electrică și mai ales în tehnologia de uscare utilizată. Uscătoarele cu ventilare aproape că nu se mai vând în țara noastră, în timp ce uscătoarele cu condensare sunt foarte răspândite. În testul nostru comparativ de uscătoare, veți găsi, datorită răspândirii și avantajului lor, în principal uscătoare cu condensare, care sunt împărțite în continuare. A treia opțiune este o mașină de spălat combinată cu un uscător. Acestea sunt oferite ca o soluție pentru cei care suferă de o lipsă de spațiu într-un apartament sau casă, iar două aparate individuale nu au unde să le amplaseze. De obicei, aceste modele combinate ies și mai ieftin decât o mașină de spălat și un uscător separat. Pe de altă parte, tind să aibă un consum semnificativ mai mare, iar marele lor dezavantaj este capacitatea diferită. De regulă, nu pot usca aceeași cantitate de rufe pe care o spală. În cele din urmă, trebuie să spălați în mod inutil loturi mici sau să uscați o parte din rufe pe sârmă.

Deci, dacă reușiți să plasați două aparate în gospodărie, vă recomandăm să cumpărați separat o mașină de spălat și un uscător decât un dispozitiv 2în1. Deoarece combină parametri unui uscător și a unei mașini de spălat, nu am putut include aceste aparate combinate în acest test, în schimb, au propria lor recenzie.

Varianta + Pro – Contra
Cu condensare + Nu este nevoie să scoată căldura prin tub în afara casei – Preț mai mare

– Consum mai mare de energie

– Pot crește umiditatea din cameră

– Este necesar să goliți rezervorul de condens sau să conectați furtunul la canal

Pe ventilare + Consum mai mic de energie

+ Preț de achiziție în general mai mic

– Necesită o cameră cu ventilație exterioară sau intervenție în construcții

Uscătoare cu ventilare

Caracteristica de bază care reprezintă uscătoarele cu ventilare este eliminarea aerului fierbinte cu abur, care se evaporă din rufe, folosind un tub din clădire. Prin urmare, conducta trebuie conectată la o deschidere de ventilație în perete. Este necesar să se respecte o lungime minimă de 1,2 metri și locația sa la cel puțin 30 cm de sol. De asemenea, este necesar să verificați în mod regulat dacă conducta este în ordine și să respectați regulile în care nu trebuie amplasată – de exemplu, nu trebuie conectată la coș sau la încălzirea aerului.

Avantajul acestei tehnologii este consumul redus de energie electrică pentru funcționare și de regulă are un preț de achiziție mai mic în comparație cu uscătoarele cu condensare. În schimb, cel mai mare dezavantaj al acestei tehnologii este necesitatea de a ghida tubul afară prin ventilația exterioară, ceea ce înseamnă de obicei interferență cu clădirea.

Uscătoare cu condensare

Principala caracteristică a uscătoarelor cu condensare este tehnologia de condensare, care este utilizată în locul eliminării aerului fierbinte cu abur din clădire. Aerul fierbinte curge prin rufe și absoarbe vaporii de apă, apoi se răcește treptat și apa se condensează într-un recipient de colectare. Fluxul de aer răcit și deshidratat este reîncălzit fie de un încălzitor, fie de o pompă de căldură și întregul proces se repetă. Rezervorul de condens trebuie fie golit după fiecare ciclu, fie apa se scurge printr-un furtun în canal.

Principalele avantaje ale uscătoarelor cu condensare sunt că nu sunt necesare intervenții pe pereți pentru funcționarea lor. Simplitatea instalării este principalul criteriu de decizie pentru mulți consumatori, deoarece depășește dezavantajele uscătoarelor cu condensare, adică în principal un preț de cumpărare puțin mai ridicat și un consum de energie electrică puțin mai mare. Trebuie spus că un preț de achiziție mai mare nu mai este un subiect atât de serios, deoarece prețurile uscatoarelor cu condensare scad rapid.

Chiar și în cazul uscătoarelor cu condensare, este necesar să se respecte regulile de bază, cum ar fi distanța minimă de 60 cm de mașina de spălat, chiuvetă și duș. În caz contrar, aerul ambiant utilizat de uscător ar putea fi prea fierbinte, ceea ce ar reduce eficiența uscării și ar crește complexitatea electrică a întregului proces. De asemenea, este necesar să vă asigurați că uscătorul de la sol este complet echilibrat, în caz contrar, contorul de apă din rezervor se poate defecta, iar indicatorul luminos vă va spune în mod incorect că rezervorul de apă condensată este plin.

Uscătoare cu condensare cu element de încălzire

Un element de încălzire este utilizat în acest tip de uscător pentru a încălzi aerul răcit. Rezultatul este un consum crescut de energie electrică și, prin urmare, costuri mai mari de funcționare a uscătorului. Avantajul acestei soluții este, de obicei, un preț de achiziție mai mic în comparație cu uscătoarele cu pompă de căldură, uscarea durând, de asemenea, în general, un timp mai scurt. Avantajul în ceea ce privește întreținerea este apoi un evaporator detașabil, pe care îl puteți curăța sub apă curentă.

+ Pro – Contra
+ Uscarea durează mai puțin

+ Condensator detașabil

– Consum mai mare de energie

Uscătoare cu condensare cu pompă de căldură

Utilizarea unei pompe de căldură pentru încălzirea aerului răcit într-un uscător este în prezent o tendință. Căldura reziduală din procesul de uscare a rufelor este utilizată aici pentru a încălzi aerul rece și nu este scoasă din uscător, așa cum este cazul tehnologiei cu radiatoare. Acest lucru duce la economii multiple de energie comparativ cu uscătoarele cu element de încălzire.

Uscătoarele cu pompă de căldură sunt foarte blânde, deci pot fi utilizate pentru uscarea țesăturilor delicate. Principalul avantaj este o economie semnificativă de energie, dezavantajul este nevoia de a curăța filtrele și microfiltrele care captează materialele textile și murdăria din rufe, dacă produsul de curățare nu are autocurățare. În plus, condensatorul este fixat în uscător și îl puteți aspira doar din când în când sau îl puteți curăța cu o perie, în caz de contaminare mai mare, este necesar să încredințați întreținerea profesioniștilor.

+ Pro – Contra
+ Mai eficientă din punct de vedere energetic – Necesitatea curățării filtrelor după fiecare ciclu

– Condensatorul nu poate fi îndepărtat

Uscătoare de condensare hibride

Un tip special de pe piață cu uscătoare cu condensare sunt uscătoarele hibride, în care găsim atât un element de încălzire, cât și o pompă de căldură. La uscare, puteți alege între un program de economisire a energiei în care uscătorul folosește o pompă de căldură sau puteți scurta timpul de uscare prin conectarea unui încălzitor, dar cu prețul creșterii consumului curent. Dezavantajul acestor uscătoare este o disponibilitate mai redusă. De asemenea, este necesar să luați în calcul un preț mai mare.

+ Pro – Contra
+ Variabilitatea – Disponibilitate

Amplasarea uscătorului

În funcție de locația planificată, puteți alege nu numai între uscătoarele cu ventilație și condensatoare, ci și între uscătoarele cu umplere frontală și superioară. Uscătoarele cu încărcare frontală sunt disponibile în mod covârșitor pe piață. Motivul este simplu – ca soluție clasică, atunci când cumpărați o mașină de spălat și uscător, se oferă să puneți aceste două aparate unul peste altul, economisind astfel spațiu. În acest caz, este recomandabil să căutați dispozitive mai mici.

Această opțiune nu este disponibilă pentru uscătoarele cu încărcare de sus, deci trebuie să aveți ambele aparate unul lângă altul. Există, de asemenea, opțiunea de a achiziționa un set de mașină de spălat și uscător. Dacă varianta de încărcare frontală vi se potrivește mai bine, dar nu aveți suficient spațiu acasă, nu trebuie să disperați. La fel ca mașinile de spălat, uscătoarele sunt disponibile și într-o versiune subțire, adică cu o adâncime mai mică de 50 cm.

Scurgerea condensului și curățarea condensatorului

Atunci când alegeți un uscător, este necesar să rezolvați o altă dilemă relativ fundamentală, care constă în alegerea dintre drenarea apei condensate către scurgere sau un condensator cu auto-curățare. Un recipient de colectare a condensului este tipic pentru uscătoarele cu condensare. Unele modele permit, de asemenea, scurgerea apei condensate direct în scurgere și au un set de conexiuni dedicat. Altele permit această scurgere, dar trebuie să cumpărați setul.

Excepție fac modelele cu un condensator cu autocurățare, care utilizează apă condensată pentru a clăti evaporatorul și, prin urmare, nu este posibilă golirea acesteia în scurgere, în acest caz apa se scurge într-un recipient și este necesar să o turnați regulat. Această problemă nu afectează unele modele mai noi care pot gestiona atât autocurățarea condensatorului, cât și drenajul. Prin urmare, este o idee bună să verificați întotdeauna ce funcții are uscătorul și care nu.

În cazul uscătoarelor cu element de încălzire, este de obicei posibil să scoateți și să clătiți condensatorul, dar în cazul uscătoarelor cu pompă de căldură, această opțiune nu este și doar un specialist va curăța temeinic condensatorul înfundat. În practică, pentru multe modele este necesar să decideți dacă este mai convenabil pentru dumneavoastră să turnați apă din rezervorul de condens și să nu rezolvați curățarea regulată a filtrelor și condensatorului sau preferați să scăpați de necesitatea de a goli rezervorul de condens, dar cu costul de a curăța regulat filtrele condensatorului, și, în cel mai rău caz, pentru a rezolva înfundarea acestuia. În general, un condensator cu autocurățare va fi mai avantajos pentru majoritatea oamenilor decât cel cu scurgerea apei. Cu toate acestea, în prezent este oferit doar de câteva mărci de pe piață, chiar mai puține oferă ambele funcții simultan.

Dacă nu intenționați să conectați uscătorul la scurgere, vă recomandăm să acordați o atenție suplimentară volumului rezervorului de condensare, evitând astfel necesitatea golirii frecvente. Capacitatea obișnuită este de aproximativ patru litri, desigur, cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Uscătorul ar trebui să fie, de asemenea, echipat cu un indicator al rezervorului plin, cel mai adesea sub forma unui indicator luminos.

Funcțiile uscătoarelor

O parte esențială a selecției nu ar trebui să fie doar parametri de bază ai uscătorului, ci și ceea ce dispune și controlează dispozitivul. De aceea, aruncăm o privire asupra celor mai importante caracteristici pe care ar trebui să le căutați într-un uscător bun.

Siguranță

Una dintre funcțiile de bază pe care trebuie să le priviți dacă aveți copii mai mici este blocarea pentru copii. Acest lucru împiedică copilul să intre în tambur înainte ca uscătorul să fie pornit și copilul să-l pornească singur.

Automatizare cantitativă

La fel ca mașinile de spălat, uscătoarele moderne folosesc diferite forme de automatizare cantitativă. Indiferent dacă este vorba de Fuzzy Logic, al 6-lea sens sau de un alt tip, uscătorul cântărește pur și simplu rufele și setează lungimea și temperatura programului corespunzătoare în consecință. Acest lucru vă va economisi costul uscării inutile prelungite și în același timp nu trebuie să vă faceți griji cu privire la rufe că vor rămâne umede chiar și după terminarea programului.

Senzorii umidității

Uscătoarele moderne sunt, de asemenea, echipate cu senzori de umiditate reziduală care reglează durata programului. Cu unele modele, puteți chiar regla nivelul de umiditate reziduală, astfel încât rufele să fie uscate exact la nivelul de care aveți nevoie.

Fără călcare și funcțiile cu aburi

Uscătoarele mai sofisticate oferă caracteristici speciale pentru o mai mică șifonare a rufelor, dar de multe ori nu veți evita călcarea. Cu toate acestea, depinde de tipul de țesătură și de cât timp lăsați rufele uscate în tambur. Când vine vorba de programele de călcat, unele uscătoare oferă două programe, un program pentru călcare ușoară și un program de călcat. Programul ușor de călcat reduce șifonarea în timpul uscării.

De asemenea, puteți utiliza programul de călcat pentru rufele pe care le-ați uscat în afara uscătorului. El suflă vapori de apă în tambur și astfel ajută la uniformizarea pliurilor de pe rufe. Cele mai eficiente în acest sens sunt uscătoarele cu funcție de abur, care deseori „calcă” cu adevărat rufele. În plus, unele uscătoare au o funcție de reîmprospătare, datorită căreia pot reîmprospăta și rufele uscate. O puteți folosi, de exemplu, pentru pantaloni care miros a fum de țigară, pe care nu doriți să îi spălați imediat, ci doar pentru a scăpa de mirosuri și cute.

Start întârziat

În zilele noastre, o caracteristică foarte populară pe care ar trebui să o aibă un uscător este întârzierea pornirii. Puteți cronometra uscarea astfel încât să se termine în același timp cu venirea acasă de la serviciu. Nu va trebui să așteptați uscătorul, în același timp rufele uscate nu vor rămâne prea mult timp în tambur. Astfel s-ar șifona inutil, și dimpotrivă, atunci când împăturiți rufele încă calde, adesea orice pliuri vor fi îndreptate și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la călcare.

Deschiderea și funcționarea

Pentru mulți dintre voi, poate fi important, de asemenea, dacă ușa se deschide spre dreapta, spre stânga și cu câte grade. Pentru unele uscătoare, puteți specifica, de asemenea, poziția mânerului de deschis, ceea ce este util, de exemplu, atunci când așezați uscătorul pe mașina de spălat și mânerul vă va fi mai accesibil în partea de jos a ușii. Este importantă și prezența unui afișaj LCD, pe care veți găsi toate informațiile importante. Pentru unii, de exemplu, un semnal sonor sau dacă capacul tamburului este transparent sau dacă uscătorul are iluminare internă a tamburului poate juca un rol important.

Funcția SMART

Aparatele de uz casnic se conectează din ce în ce mai mult cu tehnologiile inteligente, rezultând, de exemplu, uscătoare cu funcție SMART. Aceste dispozitive se conectează cu ușurință la telefon, tabletă sau alt dispozitiv. Avantajul nu este doar telecomanda, ci și, de exemplu, diagnosticarea defecțiunilor și problemelor, posibilitatea descărcării de noi programe sau sfaturi și recomandări pentru controlul uscătorului, pe care le veți găsi în aplicația mobilă.

Eticheta energetică

Practic, cei mai importanți parametri pe care ar trebui să vă concentrați atunci când alegeți un uscător, chiar și de pe internet, pot fi găsiți pe eticheta energetică. Informațiile de pe etichetă sunt verificate de un laborator independent, deci ar trebui să fie cât mai exacte. Pentru a nu vă pierde în litere și cifre, vă vom spune pe scurt ce veți găsi pe etichetă și ce să deduceți din acești parametri.

Clasa energetică

Opus barelor colorate, veți găsi o literă mare într-o cutie neagră care descrie clasa de eficiență energetică a uscătorului. Ca și în cazul mașinii de spălat, cea mai bună clasă energetică a unui uscător este A +++. Există încă uscătoare mai ieftine cu clasa B și mai slabe pe piață, dar vă recomandăm să investiți într-un aparat mai economic. Este posibil ca un dispozitiv scump să consume 1,2 kWh pe ciclu, de exemplu, în timp ce uscătoarele mai ieftine consumă 3 kWh sau mai mult. Aceasta înseamnă de până la trei ori costul de operare.

Consumul anual de energie

Am menționat deja consumul pentru clasa energetică, de data aceasta ne vom concentra asupra consumului pentru tot anul. Este dat în kilowați pe oră și din acest număr puteți calcula cu ușurință cât vă va costa consumul uscătorului pe an. Înmulțiți consumul anual cu prețul pe 1 kWh. Consumul anual la uscătoare este calculat pentru 160 de cicluri, deci puteți găsi consumul aproximativ pentru un ciclu împărțind consumul anual la 160.

Dacă vă pasă cu adevărat de funcționarea economică, nu este suficient doar să cumpărați un uscător cu un consum redus. Cel mai bine este să vă gândiți la uscător și mașina de spălat ca un întreg. În primul rând, este bine să aveți o mașină de spălat economică, în al doilea rând, este important ca mașina de spălat să îndeplinească un număr suficient de rotații. Se vând în mod obișnuit o mulțime de mașini de spălat, care se rotesc la maximum 1.000 de rotații. Pentru un număr mare de utilizatori, această rotație poate fi suficientă. Cu toate acestea, pentru o utilizare eficientă cu uscătorul, este necesar ca rufele să fie stoarse cu cel puțin 1.200 de rotații. În caz contrar, rufele sunt prea umede și uscarea eșuează sau este prea lungă și costisitoare. De exemplu, unele mașini de spălat au 1.600 de rotații. Nu toată lumea va folosi astfel de viteze. De obicei, lasă rufele prea mototolite și poate deteriora țesăturile mai moi.

Nivelul de zgomot al uscătorului

Un alt parametru important al uscătorului este, la fel ca în cazul tuturor aparatelor mai mari, zgomotul. Uscătorul nu este de așteptat să fie complet silențios în timpul funcționării, dar cu cât face mai puțin zgomot, cu atât va fi mai confortabil de utilizat. În medie, nivelul de zgomot al uscătorului este undeva în jurul valorii de 64 dB, care este undeva între un apel puternic (60 dB) și o stradă foarte frecventată (70 dB). Dacă știți că veți folosi uscătorul des noaptea, vă recomandăm să vă concentrați pe cel mai mic nivel de zgomot posibil, altfel vă poate deranja.

Capacitatea uscătorului în kg

Alegeți capacitatea tamburului în principal în funcție de numărul de membri din gospodărie. Uscătoarele cu un volum de 3 – 8 kg sunt cele mai frecvente pe piață. Pentru o gospodărie cu un singur membru sau cu doi membri, capacitatea uscătoarelor mici este potrivită în principal pentru aproximativ 6-7 kg, o familie de patru persoane ar trebui să aleagă deja un uscător mare cu o capacitate de 8 sau mai multe kg. Un uscător cu o capacitate de 3 kg poate fi suficient pentru persoanele foarte puțin exigente. Dar, de obicei, este mai bine să vă gândiți la viitor și să cumpărați un uscător cu o capacitate puțin mai mare, de exemplu 6 kg, pe care îl puteți folosi și pentru a usca lenjeria de pat și alte rufe mai mari. De asemenea, este bine să țineți cont de nevoile individuale ale gospodăriei. Este probabil ca o familie cu copii mici să aibă un volum mai mare de rufe murdare decât o gospodărie cu adulți. De asemenea, va fi important să comparați cu capacitatea mașinii dumneavoastre actuale de spălat, astfel încât să nu ajungeți într-o situație în care veți putea usca doar o treime din rufele spălate.

Durata ciclului

Eticheta energetică vă indică, de asemenea, lungimea ciclului de referință. Desigur, acest lucru se va schimba pentru diferite programe și, prin urmare, această cifră este destul de indicativă. Cu toate acestea, dacă insistați pe cel mai scurt timp de uscare posibil, îl puteți lua în considerare. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă concentrați pe eficiența condensării, mai degrabă decât pe durata programului.

Desemnarea sursei de căldură

Conform imaginii din stânga, veți ști dacă este un aparat cu gaz sau electric. În marea majoritate a cazurilor, există uscătoare electrice, probabil că nu veți întâlni deloc pe gaz.

Eficiența condensării

În spatele clasei de eficiență a condensării se află informații despre modul de etanșare a uscătorului sau cât de multă umiditate scapă din acesta. Este marcat cu clasele A până la G, cu cât este mai mare clasa, cu atât este mai puțină umiditate. Desigur, circuitul de uscare nu este închis ermetic și este posibil ca un procent de umiditate să scape din fiecare uscător. Dar este întotdeauna cel mai bine să investești într-un uscător cu cea mai bună eficiență posibilă a condensării, la urma urmei, niciunul dintre noi nu vrea să aibă aer acasă ca în pădurea tropicală, care este asociat cu probleme sub formă de acarieni, mucegai și alte inconveniente.

Tipul motorului

Atunci când alegeți un uscător, veți decide probabil între două tipuri de motoare – carbon și invertor. Puteți găsi motoare cu carbon la modelele mai vechi, la acestea energia electrică este transmisă folosind perii de carbon. Avantajul motoarelor cu carbon este prețul de achiziție mai mic, dar periile de carbon se uzează și există frecare în motor, ceea ce înrăutățește buna funcționare și scurtează durata de viață a motorului.

Modelele cu invertor sunt fără perii de carbon și funcționarea lor este de obicei mai lină, mai economică și mai silențioasă. Veți plăti suplimentar pentru achiziționarea lor, dar vestea bună este că majoritatea producătorilor oferă o garanție extinsă pentru motorul cu invertor, timp de până la zece ani.

Accesorii

Un accesoriu interesant în echipament sau opțional este un coș de uscare. Este introdus în tambur și nu se rotește în timpul uscării, astfel încât vă permite să uscați haine foarte delicate, încălțăminte, jucării de pluș sau pături de lână, fără nici o cută sau deteriorare.

Dacă doriți să plasați uscătorul pe mașina de spălat pentru a economisi spațiu, vă recomandăm să folosiți așa-numitul distanțier. Unele uscătoare îl au deja în accesorii sau pot fi achiziționate separat. Piesa intermediară crește stabilitatea întregului set și are adesea și un raft glisant pe care puteți așeza un coș de rufe atunci când îl puneți în uscător, iar după uscare este posibil să pliați rufele direct pe el.

Modele preferate de uscătoare

La momentul scrierii, era posibil să alegeți un uscător din aproximativ 40 de producători diferiți de pe piață. Am creat o pagină separată despre cele mai populare dintre ele, unde veți găsi uscătoare din comparațiile mărcii respective și informații despre producător.

Uscătoare Bosch

Este unul dintre cei mai cunoscuți producători de uscătoare și, împreună cu AEG, domnește suprem pe piața internă, cel puțin în ceea ce privește numărul de uscătoare oferite în magazine. În prezent, uscătoarele Bosch sunt împărțite în 4 linii de modele și cel mai mare avantaj al acestora este consumul foarte redus și capacitatea mai mare a uscătorului.

Uscătoare AEG

Șansa ca atunci când cumperi un uscător să dai peste producătorul AEG este foarte mare. În magazine, modelele AEG apar cel mai adesea în magazine împreună cu uscătoarele Bosch. Gama de modele AEG este largă și veți găsi în prezent 2 linii de produse.

Uscătoare Samsung

Gigantul asiatic, care domină piața mobilelor, oferă și câteva uscătoare de haine. Nu sunt multe și sunt mai mult în categoria prețurilor mai mari. Sunt unice în unele funcții și tehnologii.

Uscătoare Whirpool

Uscătoarele marca americană Whirlpool sunt foarte răspândite pe piața noastră. În același timp, compania în sine este cel mai mare producător de electrocasnice din lume. Oferă uscătoare în două linii de produse – standard și Supreme Care. În ceea ce privește dimensiunea, marca oferă modele cu o capacitate de 7 până la 10 kg, astfel încât cuplurile și gospodăriile mai mari să poată alege fără probleme.

Uscătoare Candy

Modelele acestui brand italian nu se abat în niciun fel de la standard. În meniu veți găsi uscătoare cu condensare preumplute în intervalul de energie de la trei B la A ++. Zgomotul pe care îl fac uscatoarele în timpul funcționării este, de asemenea, mediu. Cu toate acestea, uscătoarele Candy ies în evidență cu o ușă mare, programul Mix & Dry. Puteți alege dintre trei linii de produse – Grand’O Evo, Grand’O Comfort și Grand’O Vita.

Uscătoare Gorenje

Uscătoarele mărcii slovene Gorenje diferă pe piață în principal prin aspect. Pe lângă modelele albe sau negre, veți întâlni și variante roșii, portocalii sau verzi. Capacitatea dispozitivelor Gorenje este destul de redusă, variind între 7 și 9 kg. Modelele sunt împărțite în trei linii de produse, dintre care două au un singur reprezentant.

Uscătoare Beko

Compania turcă Beko este în prezent al treilea cel mai mare jucător de pe piața europeană de electrocasnice și își propune cel mai mic preț posibil. Nu este diferit nici în cazul uscătoarelor. Cu toate acestea, compania nu se concentrează direct pe acestea, așa că oferă doar câteva modele cu condensare. Veți întâlni produse cu o capacitate de 7 până la 8 kg. Sunt clasificate energetic în clasele A ++ și A +++. Puteți alege dintre două linii de produse, denumite pur și simplu uscătoare și super coolere.

Uscătoare Siemens

Produsele gigantului german se numără printre cele mai silențioase modele de pe piață. Multe dintre ele au sub 65 dB. Un alt avantaj al acestor aparate este eficiența energetică. Multe dintre ele se încadrează în clasele energetice A ++ și A +++. Uscătoarele Siemens se adresează mai mult clienților mai pretențioși. Modelele individuale sunt împărțite în trei clase de produse – IQ 300, IQ 500 și IQ 700.

Uscătoare Electrolux

Aparatele companiei suedeze Electrolux sunt bogat reprezentate nu numai pe piața europeană. Uscătoarele aparțin categoriei de preț mediu. În meniu veți găsi exclusiv modele independente. Se caracterizează prin eficiență energetică, aparțin claselor A ++ și A +++. Modelele se încadrează în două linii de produse – Delicate Care a Perfect Care.

Uscătoare LG

Concernul sud-coreean LG oferă echipamente de uz casnic complete, inclusiv uscătoare de haine. Peste două duzini de modele se mândresc cu o capacitate cuprinsă între 7 și 9 kilograme, consum redus de energie și funcționare foarte silențioasă. Acestea sunt împărțite în două linii de model în funcție de momentul în care au fost lansate pe piață.

Selecția modelului de uscător

Vă vom ghida prin selecția uscătorului pas cu pas. În sensul acestui articol, am ales un uscător cu o categorie de preț mai mică, astfel încât să putem arăta ce este bine și ce este rău sau cum ar fi mai bine. În recenzia noastră veți găsi, de asemenea, uscătoare semnificativ mai bune, dar de multe ori achiziționarea lor va fi mai mult sau mai puțin costisitoare. Pe de altă parte, este întotdeauna bine să țineți cont de costurile viitoare de funcționare, datorită cărora prețul de achiziție mai mare poate fi recuperat în cele din urmă.

Uscătorul Candy SLC D813B-S

În exemplul unui uscător specific dintr-o categorie de preț mai mică, puteți vedea cum să evaluați parametri pas cu pas.

  1. Model: cu condensare

Uscătorul Candy cu condensare, în acest caz, elimină intervenția de construcție în perete, care ar fi necesară în cazul unui uscător cu ventilație. Pachetul include, de asemenea, un set pentru scurgerea condensului, astfel încât nu trebuie să vă deranjați să goliți rezervorul dacă aveți posibilitatea de a scurge apa. Dezavantajul său este că nu folosește o pompă de căldură pentru uscare. Prin urmare, nu este la fel de economic, eficient și blând ca uscatoarele care au o pompă de căldură.

  1. Umplerea: frontală

Uscătorul este umplut clasic frontal. Prin urmare, îl puteți plasa pe o mașină de spălat și puteți economisi spațiu. Uscătoarele cu încărcare frontală sunt un lider puternic de piață.

  1. Volumul tamburului: 8 kg

O capacitate de 8 kg, la o familie obișnuită de patru persoane, care nu are cerințe extreme în ceea ce privește volumul de rufe, va fi suficientă. Este, de asemenea, potrivit pentru un trio sau o pereche. Dacă sunteți în căutarea unui uscător pentru o persoană sau un cuplu neexigent, o capacitate mai mică va fi mai bună, de exemplu 6 – 7 kg.

  1. Capacitatea rezervorului pentru condensare: 5,5 l

Volumul recipientului de apă al acestui uscător este de peste 5 l, adică complet suficient. Există, de asemenea, o lumină pentru umplerea recipientului și înfundarea filtrului. În acest sens, uscătorul nu are dezavantaje.

  1. Funcții: cronometru, afișaj, blocare pentru copii

Uscătorul are funcții de bază, cum ar fi cronometru, blocare pentru copii și afișaj. Nu găsim programe de abur sau automatizarea cantității, acestea sunt de obicei dotări la uscătoarele mai scumpe. Are și o ușă transparentă a tamburului, dar nu este iluminată. Oferă un tip de bază de program anti-cută. Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv mai inteligent, va trebui probabil să plătiți un pic în plus. Cu toate acestea, acest uscător va acoperi nevoile de bază.

  1. Clasa energetică: B

Aici, uscătorul are ceva de recuperat, așa cum vom arăta despre consum. Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv cu adevărat economic, căutați clasa A și mai mare.

  1. Clasa de eficiență a condensării: C

În ceea ce privește eficiența, acest uscător este mediu. Dacă nu vă așteptați la performanțe excelente, poate fi suficient pentru dumneavoastră. Dar este întotdeauna mai bine să cumpărați un uscător cu cea mai mare eficiență posibilă de condensare. Uscarea mai eficientă economisește timpul unui program și astfel reduce consumul.

  1. Consumul: 561 kWh/an

Uscătoarele care economisesc energie consumă 180 – 230 kWh pe ciclu. Acest uscător consumă de câteva ori mai multă energie. Pe termen lung, aceasta este o mare diferență. Deci, dacă obțineți un uscător puțin mai scump cu jumătate din consum, costurile inițiale le puteți recupera într-un an de utilizare.

  1. Zgomot: 69 dB

Un alt parametru în care acest uscător are deficiențe este zgomotul. Nivelul mediu de zgomot al uscătoarelor este de aproximativ 65 dB și fiecare decibel suplimentar este resimțit la aceste aparate. Deci, trebuie să vă gândiți cât de aproape va fi uscătorul de locul unde dormiți sau vă odihniți și cât de des îl veți folosi noaptea. Scriem mai multe despre zgomot și nivelurile lor în articolul „cum să alegem” de mai sus, pe această pagină.

Viitorul uscării

În anii următori, uscătoarele, așa cum le cunoaștem astăzi, pot deveni un lucru din trecut. Oamenii de știință de la Laboratorul Național SUA din Oak Ridge, Tennessee, au dezvoltat o tehnologie complet nouă pentru uscarea hainelor folosind ultrasunete. Uscătorul folosește vibrații de mare viteză pentru a elimina mecanic apa din rufe. În timpul uscării cu ultrasunete, apa este evacuată din rufe sub formă de picături microscopice. Spre deosebire de uscarea prin căldură, care evaporă doar apa în sine, prin această metodă picăturile leagă și alte substanțe, precum resturile de detergent. Uscarea cu ultrasunete este nu numai mai rapidă (în cadrul testelor rufele au fost uscate în aproximativ 50 de minute), dar și semnificativ mai eficientă din punct de vedere energetic, economiile de energie pot fi de aproximativ 70%. Datorită absenței căldurii, este posibil, de asemenea, să uscați cu ultrasunete o gamă mai largă de materiale decât înainte.

Uscătoarele cu ultrasunete pentru uz casnic nu există încă, dar dezvoltarea lor este planificată pentru viitor și, prin urmare, este posibil ca în câțiva ani să ne uscăm rufele fără a fi nevoie de o sursă de căldură.


Cum v-a ajutat acest articol?
Vom fi fericiți pentru feedback-ul dvs.

Uscătoare de haine
Průměrné hodnocení 4.7 z 12 hlasů