Test comparativ și recenzii ale celor mai bune aspiratoare robotice

Aspirarea nu este cu siguranță o sarcină preferată în casă. Cu toate acestea, este necesar să îi alocați timpul necesar, deoarece o gospodărie neîngrijită poate fi o sursă de riscuri pentru sănătate. Din fericire, aspiratoarele robot din ce în ce mai populare, de astăzi, ajută la rezolvarea acestei probleme în mod eficient și fără efort. Tot ce trebuie să faceți este să obțineți un robot adecvat, să îl configurați după cum este necesar și să lăsați munca să se termine. Nu necesită altceva decât întreținerea și eliminarea regulată a deșeurilor colectate.

Există destul de multe criterii de calitate pentru aspiratoarele robot. În primul rând, faptul că aspiratorul poate manipula covoare pe lângă podelele solide joacă un rol important. Un parametru cheie este și capacitatea de orientare în spațiu, adică cantitatea și calitatea diferiților senzori, prin care robotul își percepe împrejurimile. Alte elemente monitorizate includ sistemul de filtrare, capacitatea și reîncărcarea bateriei, costurile de funcționare sau zgomotul. Fără îndoială, merită menționat și numărul de funcții suplimentare care fac curățarea semnificativ mai eficientă și mai rapidă.

Ați decis să scăpați în cele din urmă de dependența dumneavoastră de aspiratoarele clasice și să automatizați curățenia? Cu îndrăzneală, cu siguranță veți fi mulțumit – alegeți doar modelul potrivit. Dacă nu sunteți sigur de alegerea dumneavoastră, faceți clic pe articolul nostru Cum să alegeți un aspirator robot. Veți găsi în el tot ceea ce este esențial pentru achiziționarea corectă a acestor ajutoare robotice.


Cele mai bune aspiratoare robotice conform evaluărilor și recenziilor utilizatorilor

Ordinea Produsul Timp de operare (min) Nivel zgomot (dB) Prețul orientativ Prețul actual
Top 1 180 60 2.100 lei Vizualizare oferte
Top 2 150 58 2.000 lei Vizualizare oferte
Top 3 110 72 1.100 lei Vizualizare oferte
Top 4 110 60 1.400 lei Vizualizare oferte
Top 5 120 60 2.500 lei Vizualizare oferte

Cum să alegeți un aspirator robot

Aspiratoarele robot devin din ce în ce mai populare pe piața noastră și nu mai sunt doar produse la modă. Dacă vă gândiți să cumpărați acest dispozitiv, veți afla în articolul nostru la ce vă puteți aștepta de la acesta și ce să alegeți. Ne-am concentrat pe cele mai importante, dar și pe cele mai puțin importante aspecte ale roboților, astfel încât să puteți decide singur ce caracteristici sunt prioritare pentru dumneavoastră și, în acest sens, câți bani sunteți dispuși să investiți în acest mic ajutor.

Înainte de a achiziționa un aspirator robot, este important să ne dăm seama că practic niciun robot nu poate înlocui complet aspirarea manuală. Prin urmare, funcționează mai mult pentru întreținerea continuă între curățeniile majore. Desigur, cantitatea de dezordine este crucială în acest sens, dar, în general, ar fi naiv să ne gândim că prin achiziționarea unui robot, veți scăpa complet de obligația de a aspira. Pe de altă parte, intervalul dintre aspirare poate fi extins, unii utilizatori vorbesc chiar despre intervalul de una până la două luni. În plus, funcționează de obicei complet independent și astfel face sosirea acasă, într-un mediu întreținut, mai plăcută.

De asemenea, aduce o ușurare plăcută persoanelor în vârstă sau mai puțin mobile care nu mai trebuie să tragă de un aspirator greu. Pe unele modele veți găsi, de asemenea, o telecomandă sau chiar o golire automată a containerului pentru deșeuri. Chiar și bunica ta poate fi în continuare plăcut ordonată fără niciun efort pentru ea.

Aspiratoarele robot sunt cu siguranță o alegere bună pentru persoanele care suferă de alergii. Mai ales acele modele care sunt echipate direct cu un filtru HEPA sunt o alegere clară. În general, reduce praful din mediu și, astfel, cantitatea de alergeni și microbi din aer. Prin urmare, este potrivit și pentru familiile cu copii mici sau pentru astmatici. O altă apărare împotriva microbilor este lampa UV, care face parte din echipamentul unora dintre ei. Cu toate acestea, nu este întotdeauna de o calitate suficientă, deci nu este bine să te bazezi doar pe ea.

Nu în ultimul rând, aspiratorul robot va fi apreciat de proprietarii de animale de companie, care sunt deranjați de părul de pe podea și covor. Munca unui aspirator robot nu este adesea complet perfectă, dar aduce o casă mai curată, fără păr și praf, pe care o puteți realiza cu efort zero.

Suprafața

Aspiratoarele robotice stau întotdeauna mai bine pe podelele dure decât pe covoare. Cu covoarele cu părul scurt se descurgă bine majoritatea, la covoarele cu firele lungi poate să fie mai problematic. O mare parte a aspiratoarelor pot face față obstacolelor de până la 1 cm și pot rămâne blocate pe un covor flocos. Potrivit utilizatorilor, uneori au o problemă cu covoarele căptușite cu franjuri, este mai bine să le includeți sub covor înainte de a porni robotul. Deci, dacă aveți un covor și praguri mai mari, un aspirator care poate trece pragurile înalte de 2 cm va fi cu siguranță mai bun pentru dumneavoastră. O podea neagră sau, de exemplu, un covor cu model negru poate provoca, de asemenea, o utilizare greșită. Majoritatea aspiratoarelor evaluează zonele negre ca un abis, iar aceste locuri pot rămâne neîngrijite acolo. Dacă aveți o pardoseală neagră acasă, vă recomandăm să citiți recenziile utilizatorilor sau să întrebați producătorul cum o manipulează un anumit aspirator.

 

Orientarea în spațiu

Modelele mai sofisticate se orientează în spațiu în funcție de diferiți senzori, camere, lasere sau un algoritm special. Modelele mai sofisticate sunt, de asemenea, echipate cu senzori de impact, în infraroșu, mecanici sau cu ultrasunete, împotriva lovirii obstacolelor.

Bariere

Puteți ajuta aspiratorul cu mișcarea în spațiu creând o barieră virtuală. O variantă foarte obișnuită este o bandă magnetică, care este lipită de podea. Nu este recomandabil să-l așezați sub un covor cu păr mai înalt, unde robotul nu îl va înregistra. O altă opțiune este un perete virtual, care face parte din echipamentul unor roboți. Este un dispozitiv mic care emite un fascicul infraroșu, iar aspiratorul nu depășește această limită. Acum este posibil să se creeze bariere virtuale într-o aplicație mobilă care este utilizată pentru a controla un robot.

Adaptarea mediului

Pentru un aspirator robot, cea mai puțin construită zonă este întotdeauna cea mai bună. Unele se blochează pe spațiile înguste dintre mobilier sau se lovesc de lucruri inutil. Înainte de a cumpăra un aspirator, vă recomandăm cu siguranță să măsurați înălțimea spațiului de sub pat, canapea și alte piese de mobilier, sub care robotul s-ar putea bloca. Amenajarea ideală a mobilierului este de așa natură încât să există cel puțin un spațiu de 1 metru între piesele individuale. De asemenea, trebuie să vă gândiți la locația stației de încărcare. Trebuie să fie accesibil robotului, de obicei trebuie să existe cel puțin un metru de spațiu în jurul său, dar această zonă poate varia în funcție de model. Desigur, trebuie să fie la o priză electrică.

Aspectul de lucru

În majoritatea cazurilor, nu vă puteți aștepta complet ca un robot să aspire simultan un întreg apartament. Problema nu este cu capacitatea sau adaptorul, ci cu orientarea în spațiu. Unele modele nu pot aspira corect mai multe camere, deoarece algoritmul lor nu este setat la spații prea fragmentate. Este indicat să porniți aspiratorul pentru prima dată când sunteți acasă. Veți afla ce locuri sunt o problemă pentru el, dacă este familiarizat cu mai multe camere sau ce obstacole nu poate depăși. Pe baza acestor cunoștințe, puteți implementa pereți virtuali și puteți decide dacă lăsați aspiratorul să curețe întregul apartament sau să vă limitați întotdeauna la o singură cameră.

Mișscarea

Modelul de mișcare în sine este, de asemenea, reglabil pentru unele aspiratoare, astfel încât să puteți decide procedura cea mai potrivită atunci când îl observați. Dar cele mai multe mișcări sunt la fel de eficiente, indiferent dacă aspiratorul aspiră în cercuri sau în benzi. Modelele mai scumpe aleg apoi modelul de mișcare automat, în funcție de aspectul camerei, cea mai eficientă variantă este mișcarea în zig-zag, care garantează cea mai bună acoperire posibilă.

Filtrarea

Pentru toate tipurile de aspiratoare, filtrul HEPA este de obicei cel mai popular și de încredere. Filtrele HEPA au niveluri diferite, dar aspiratoarele robot de obicei nu le specifică. În general, chiar și un filtru HEPA mai slab captează aproape totul. Unele mărci au propriile filtre, ceea ce, desigur, poate să nu fie rău, dar nu mai este un pariu atât de sigur ca în cazul filtrelor HEPA.

În special, persoanele care suferă de alergii, astmaticii sau părinții copiilor mici ar trebui să se concentreze asupra acestui tip de filtru. De asemenea, este ideal să înlocuiți filtrul din când în când, astfel încât să nu-și piardă calitatea. Intervalul recomandat este o dată la trei luni până la jumătate de an. Majoritatea filtrelor nu trebuie spălate cu apă, această metodă de curățare este posibilă doar pe unele modele, dacă este specificat de producător.

Încărcarea

Capacitatea bateriei este de obicei legată de timpul maxim de aspirare. Pur și simplu, cu cât este mai mare capacitatea bateriei, cu atât robotul poate aspira mai mult spațiu cu o singură încărcare. Prin urmare, este bine să vă concentrați asupra acestui parametru în spații mai mari. Desigur, majoritatea roboților se pot încărca și continua să lucreze, dar aceasta este întotdeauna o întârziere, uneori până la câteva ore. La modelele mai ieftine se poate întâmpla că nu ajung la timp la stația de încărcare și se descarcă complet. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple cu modelele mai scumpe, dacă această eroare apare cu un aspirator mai scump, este recomandabil să îl duceți la un service. Mulți utilizatori sunt îngrijorați de faptul că andocarea îndelungată a aspiratorului în stație nu aduce beneficii bateriei, dar încărcarea îndelungată nu are niciun impact negativ asupra acesteia, cu bateriile Ni-Mh este chiar de dorit, potrivit unor experți.

Tipuri de baterii

Cel mai adesea putem întâlni baterii Ni-MH sau Li-ion la aspiratoarele robot. Avantajul bateriilor Li-ion este o durată de viață mai mare comparativ cu varianta Ni-MH, la care în timp are loc o scădere semnificativă a duratei de viață a bateriei. Această scădere poate fi încetinită într-o oarecare măsură prin așa-numita formatare a bateriei, adică descărcarea completă și apoi încărcarea completă (chiar în mod repetat).

Baza

Baza este cel mai important loc pentru un aspirator. Este conectat la electricitate și robotul se poate încărca. Unele modele au chiar un mic aspirator încorporat în bază, care golește și containerul de deșeuri al robotului la reîncărcare. Modelele mai ieftine nu au uneori funcția de revenire automată la stația de încărcare. După descărcare, pur și simplu rămân acolo unde au rămas și așteaptă să le încărcați. În cazul lor, trebuie să vă gândiți foarte mult dacă sunt potrivite pentru mediul dumneavoastră. Dar dacă doriți un aspirator, de exemplu, pentru întreținerea unei camere, cum ar fi o bucătărie, vă veți mulțumi cu unul dintre cei mai ieftini roboți.

Costuri

La fel ca la majoritatea dispozitivelor, trebuie luat în considerare atunci când cumpărați un aspirator robot nu numai prețul de achiziție, ci și costurile viitoare asociate funcționării acestuia. Din fericire, acestea nu sunt de obicei sume uriașe.

Consumul

Nu strică să te uiți la el, dar nu este cel mai important factor. Aparatele mici nu au, în general, un consum ridicat și, atunci când robotul este încărcat, de exemplu, o dată la două zile, sau chiar mai rar, nici măcar nu veți observa energia luată.

Filtre, perii și baterii

Nu numai energia electrică necesară funcționării aspiratorului vă va costa bani. Dispozitivul include și elemente care trebuie înlocuite, în special filtre și perii. Producătorii recomandă înlocuirea filtrelor o dată pe trimestru până la jumătate de an, dar, potrivit unor utilizatori, este suficient să le înlocuiți aproximativ o dată pe an, împreună cu perii care se uzează treptat (perii se scurtează). Noile componente vă vor costa mult mai ieftin în comparație cu cumpărarea de pungi pentru un aspirator mare.

Singura investiție mai mare pe care o puteți întâlni atunci când utilizați un aspirator este înlocuirea bateriei. Durata sa de viață este de 1 – 1,5 ani pentru modelele mai ieftine, 2 – 4 ani pentru modelele mai scumpe, uneori poate ajunge până la 5 ani.

Capacitatea

Capacitatea recipientului interior al aspiratorului este întotdeauna mai bine să fie mai mare decât mai mică. Un recipient mai mare înseamnă că aspiratorul nu trebuie scos atât de des și acest lucru va fi apreciat mai ales de proprietarii de apartamente mai spațioase. În același timp, acestea se reflectă în dimensiuni, dar în cazul aspiratoarelor robot, diferențele nu sunt foarte dramatice. Dacă aveți un apartament mai mare și mai multă dezordine, de exemplu din cauza animalelor, este cu siguranță mai bine să alegeți o capacitate de 0,5 l și mai mare.

Zgomot

Comparativ cu un aspirator convențional, aspiratorul robot este semnificativ mai silențios, ceea ce se datorează în principal puterii de aspirație mai slabe. Nivelul de zgomot al celor mai silențioase modele este de aproximativ 50 dB, cele mai zgomotoase pot depăși 60 dB, care este, totuși, valoarea la care aspiratoarele convenționale abia încep. Prin urmare, dacă alegeți un model mai silențios, îl puteți folosi chiar și atunci când sunteți acasă și nu trebuie să vă faceți griji că v-ar deranja prea mult, de exemplu atunci când urmăriți emisiunea preferată la televizor.

Echipamente și funcții

Aceste două aspecte au o mare influență asupra prețului final al aspiratorului, așa că le vom analiza puțin și vom obține o imagine de ansamblu a funcțiilor care sunt o necesitate și care depind mai mult de preferințele personale. Atunci depinde de dumneavoastră pentru ce sunteți dispus să plătiți în plus.

Periile rotative

Pentru ca un aspirator robot să fie cu adevărat eficient, nu ar trebui să lipsească periile rotative. Acestea ajută la măturarea murdăriei în orificiul de aspirație și compensează performanțele mai mici. De asemenea, se descurcă mai bine cu părul de la oameni și animale, făcându-le mult mai eficiente pe podele și covoare dure decât modelele fără perii. Unele modele au, de asemenea, perii din cauciuc sau cu auto-curățare. Avantajul este apoi legat de periile de pe părțile laterale ale aspiratorului, care ajută la măturarea murdăriei până la deschiderea de aspirație și, astfel, la extinderea acoperirii aspiratorului. O noutate pe piață sunt aspiratoarele cu o bandă specială pentru aspirarea la perete, care va asigura un rezultat perfect.

Aspiratoarele fără perie rotativă principală sunt potrivite și pentru pardoselile dure. Dacă se menține o performanță suficientă, acestea se vor potrivi cu eficiența modelelor de perii și nu veți mai pierde timpul și costurile asociate cu întreținerea și înlocuirea periilor.

Funcții de încărcare automată și andocare

O altă funcție foarte importantă este încărcarea automată și andocarea. Pur și simplu, robotul își dă seama când este deja descărcat și se îndreaptă înapoi la bază pentru a se reîncărca. Andocarea automată înseamnă că aspiratorul revine din nou la stația de andocare după curățare. Prin urmare, nu ar trebui să se întâmple ca aspiratorul să se descarce sau să se oprească sub pat, de exemplu, și nu îl veți putea găsi. Unele modele nu au aceste caracteristici, dar pentru o utilizare mai ușoară, le recomandăm pe cele care le au.

Problema poate apărea dacă aveți cabluri la sol sau nu verificați dacă aspiratorul se potrivește confortabil sub mobilier. În acest caz, el se poate încurca în cabluri sau se poate bloca sub un scaun, iar apoi nu mai are de ales decât să aștepte până când îl eliberezi.

Funcția continuării în curățenie

În esență, funcția de curățare continuă este legată și de andocare. Aceasta înseamnă că, dacă robotul întrerupe curățarea într-o anumită parte pentru a se reîncărca, va reveni la locul unde a fost ultima dată cu o baterie plină și va finaliza curățarea. În acest fel, jumătate din cameră nu va fi lăsată dezordonată sau, dimpotrivă, nu va rula peste anumite părți în mod repetat și va consuma inutil bateria. De regulă, aspiratoarele cu navigație inteligentă sunt echipate cu această funcție, care poate determina unde se află în cameră.

Senzor pentru detectarea murdăriei

Cu acest senzor, aspiratorul nu lasă murdăria în urmă. Senzorul detectează locul în care rămâne murdăria, iar aspiratorul are grijă de ea până când este curat.

Set pentru curățarea aspiratorului

Periile și componentele interne ale aspiratorului trebuie curățate în mod regulat, astfel încât să nu se înfunde și aspiratorul să nu piardă eficiența. Desigur, te poți descurca și cu ceea ce ai acasă atunci când faci curățenie. Pentru a accelera lucrul, totuși, echipamentul unor aspiratoare include și un set de curățare adaptat, cu care puteți curăța robotul rapid și fără efort. Puteți cumpăra acest set și în magazine specializate.

Telecomanda

Unele aspiratoare includ, de asemenea, o telecomandă. Dar majoritatea utilizatorilor cumpără un aspirator robotizat pentru a lucra atunci când nu sunt acasă. Pentru astfel de cazuri, telecomanda este de fapt inutilă. Dacă doriți să utilizați robotul în timp ce sunteți acasă și să îl controlați din confortul canapelei, telecomanda vă va fi utilă. Dar majoritatea utilizatorilor o vor folosi probabil o dată sau de două ori pentru distracție și vor uita de asta. Aplicația Wi-Fi, care este disponibilă în prezent pentru un număr mare de mărci, poate înlocui telecomanda. Datorită acestuia, puteți controla robotul folosind un telefon mobil și nici nu trebuie să fiți acasă în acest moment. Pentru dispozitive de calitate superioară, aplicația vă permite, de asemenea, să vizualizați o hartă a spațiului pe care aspiratorul îl curăță. Puteți avea o imagine de ansamblu a activităților robotului, de exemplu, la locul de muncă.

Lampa UV

Producătorii au înfrumusețat unele aspiratoare prin adăugarea unei lămpi UV, care ar trebui să scape de microbi pentru a asigura o gospodărie și mai curată. Cu toate acestea, nu se poate invoca prea mult, de obicei lampa este prea slabă sau nu funcționează pe podea suficient de mult timp pentru a funcționa suficient de eficient. Prin urmare, dacă robotul este mai scump din cauza lămpii UV, este posibil ca prețul acestuia să nu fie justificat.

Ștergerea

Funcția de ștergere este similară cu o lampă UV. De regulă, este doar o atracție, dar, ca urmare, nu este suficient de eficientă. Pe lângă aspirare, aspiratorul șterge bine podeaua de praf, dar nu trebuie să se ocupe de petele uscate, pe scurt, să nu vă așteptați la miracole de la această funcție. Dacă doriți să adăugați ștergerea automată la aspirarea automată, vă recomandăm să cumpărați un mop robot, care este specializat în activitatea dată.

Eliminarea automată a containerului

Timpul merge înainte și modificările tehnologice sunt depășite în fiecare an. Datorită acestui fapt, un aspirator robot a apărut deja pe piață, cu care nu trebuie să participați aproape deloc la curățare și va scoate singur containerul pentru deșeuri. Desigur, praful și murdăria aspirate nu dispar, aspiratorul le duce la stația de andocare cu o cutie pentru deșeuri, care încă mai trebuie golită din când în când. Potrivit producătorului, totuși, cutia pentru deșeuri poate conține până la 30 de recipiente pentru aspiratoare, așa că în mod ideal este suficient să scoateți conținutul aproximativ o dată pe lună, ceea ce reprezintă un progres decent în comparație cu curățarea zilnică a robotului. Dezavantajul este că stația de andocare cu magazie ocupă mai mult spațiu decât o stație de încărcare convențională și poate astfel să obstrucționeze spațiul. Necesitatea achiziționării de pungi este asociată și cu containerul.

Bara de protecție

Aspiratoarele sunt de obicei echipate cu o bară de protecție fizică (de exemplu cauciuc) sau cu infraroșu, care asigură siguranța aspiratorului și a echipamentelor de uz casnic. Cu toate acestea, în cazul unui impact (în special pe modelele cu bară de protecție fizică), de exemplu, o vază sau alt obiect se poate răsturna. Pentru astfel de cazuri, unele modele au o așa-numită bară de protecție cu atingere încetinită, astfel încât aspiratorul încetinește în fața unui obstacol și nu deteriorează mobilierul sau alte echipamente. În același timp, aceste aspiratoare sunt capabile să recunoască dacă este într-adevăr un obstacol solid sau, de exemplu, doar o cuvertură de pat din material textil sau o perdea care poate fi condusă.

Sistemul Antitangle

Previne aspiratorul să se încurce în cabluri sau franjuri de covor. Când se detectează rezistență, periile încep să se rotească în direcția opusă și aspiratorul se desfășoară în acest fel.

Programul Spot

Se folosește pentru curățarea unui spațiu mai mic (aprox. 1 m pătrat), deci este potrivit, de exemplu, atunci când împrăștiați făină în bucătărie, în loc de o mătură și lopată sau aspirator de mână.

Mărcile preferate ale aspiratoarelor robotizate

Aspiratoarele robotizate sunt un produs relativ nou. Poate de aceea nu sunt încă multe companii implicate în producția lor. În rândurile următoare, vă vom prezenta cele mai populare mărci. De asemenea, am dedicat câte un articol separat fiecărei mărci, în care veți găsi mai multe informații.

Aspiratoare robot LG

Compania sud-coreeană LG domină piața televizoarelor. Cu toate acestea, se concentrează și pe producția și inovația de aspiratoare robot. În prezent, există aproximativ 10 dintre acestea pe piața noastră (ianuarie 2020). Aparține categoriei de preț mediu. Asistenții la domiciliu de la LG excelează mai ales în aspirarea podelelor dure. Avantajul lor este și funcționarea silențioasă, care atinge doar 60 dB chiar și atunci când se utilizează perii turbo.

Aspiratoare robot Sencor

Inițial un brand japonez, Sencor oferă doar câteva modele de aspiratoare robot pe piața noastră. Acestea sunt printre cele mai ieftine. Sencor este specializat în modele de bază și mini. Sunt echipate la fel ca linia clasică de produse, dar subliniază dimensiunile și greutatea minimă.

Aspiratoare robot iRobot

Brandul american iRobot este dedicat dezvoltării și producției de roboți de tot felul. Unele sunt concepute pentru a căuta pe fundul mării, altele pentru a examina ruinele. Cu toate acestea, populația generală este probabil să întâlnească roboți concepuți pentru aspirarea cel mai des. Acestea se numără printre modelele mai scumpe. Aspiratoarele acestui brand sunt unice prin sistemul lor de navigație. Avantajul este, de asemenea, o telecomandă sau o aplicație mobilă. Privilegiul modelelor mai noi în special este capacitatea de a aspira nu numai pardoselile dure, ci și covoarele, ceea ce nu este obișnuit pentru aceste produse.

Aspiratoare robot Symbo

Symbo este o companie cehă dedicată producției de aspiratoare robot. Cu toate acestea, ele oferă și un produs de curățare a geamurilor robotizat. Symbo a fost fondat relativ recent și primul aspirator robot a fost introdus în 2017. În prezent (ianuarie 2020) vând nouă modele diferite. Meniul include, de asemenea, modele mai scumpe, care sunt echipate cu o telecomandă sau posibilitatea de a controla aspiratorul printr-o aplicație mobilă.

Sfaturi pentru utilizare

Pentru utilizatorii începători care nu au încă experiență cu un aspirator robot, am pregătit câteva sfaturi simple pentru utilizarea acestuia. În acest fel puteți evita problemele neplăcute și greșelile care pot apărea atunci când sunt utilizate fără experiență.

 • Înainte de prima utilizare este necesară încărcarea manuală a bateriei, aspiratorul trebuie încărcat cel puțin o oră, ideal până la încărcarea completă, timpul poate varia în funcție de model (uneori chiar 10 – 12 ore).
 • Înainte de utilizare, delimitați zona selectată cu banda magnetică inclusă în pachet sau cu peretele sau baliza virtuală cu care sunt echipate unele aspiratoare.
 • Înainte de aspirare, curățați cât mai multe obiecte de pe podea, cum ar fi jucării, încălțăminte, cărți etc. Aspiratorul robot poate fi, de asemenea, o motivație pentru o curățare zilnică mai mică. De asemenea, este bine să vă concentrați asupra obiectelor decorative, cum ar fi vazele, pe care robotul le poate lovi accidental și le poate deteriora.
 • Nu mișcați sau ridicați aspiratorul în timp ce funcționează, îl veți confunda inutil. Prin urmare, este ideal să lăsați aspiratorul să funcționeze atunci când nu sunteți acasă (este, de asemenea, o formă mai neplăcută de curățare). Dacă doriți să direcționați aspiratorul într-un fel, utilizați telecomanda dacă robotul este echipat cu aceasta.
 • Producătorii recomandă să nu se lase un aspirator robot și animale de companie într-o singură cameră. Nu numai că pisicilor sau câinilor le este adesea frică de acesta, dar cel mai important, veți împiedica murdărirea excrementelor de animale pe toată podeaua, așa cum este cazul imaginilor oribile pe care uneori le întâlnești pe internet. Și dacă animalelor nu le este frică de robot și au avut tendința să prindă și să urmărească dispozitivul, ar putea să se rănească sau să deterioreze dispozitivul în sine.

Întreținerea

La fel ca un aspirator clasic, versiunea robotică necesită o anumită îngrijire. Curățarea unui aspirator robot durează câteva minute, frecvența acestuia depinde de condițiile casnice – dacă aspiratorul suferă mai des de la părul lung, este bine să îl curățați aproximativ o dată sau de două ori pe săptămână, trebuie să goliți recipientul pentru deșeuri după fiecare aspirare. Procedura de curățare a aspiratorului ar trebui să facă parte din fiecare manual, dar în principiu este vorba de câțiva pași simpli:

 1. Golirea coșului de colectare, curățarea / clătirea filtrului
 2. Curățarea periilor rotative și a periilor laterale de păr, fir și praf, chiar și sub rulmenți
 3. Demontarea și curățarea roții din față și a rulmentului acesteia
 4. Ștergerea corpului robotului, în special în locurile în care există senzori anti-impact și senzori anti-cădere
 5. Verificarea contactelor metalice – murdărirea puternică sau deteriorarea pot cauza o încărcare defectuoasă

Alți roboți de casă

S-ar putea să fiți surprinși, dar oferta de roboți de casă nu se termină cu aspiratoare și mopuri robotizate. De asemenea, puteți utiliza ajutoarele automate pentru alte activități nepopulare.

 • Mop robot – Am menționat deja mopul robot o dată, funcția sa principală este de a șterge, fie uscat, fie, în cazul modelelor cu rezervor de apă, chiar umed.
 • Mașină de tuns iarbă robot – Un dispozitiv care îți tunde singur gazonul.
 • Aspirator pentru bazin – Curăță fundul și pereții piscinei, este adesea echipat cu o unitate de filtrare de calitate și funcționează automat, de exemplu noaptea. Astfel, vă puteți bucura de o piscină mereu curată fără niciun efort.
 • Curățarea geamurilor – Curățătorul robotizat se fixează pe una sau pe ambele părți ale geamului și îl curăță automat. Poate fi folosit și pe mobilier din sticlă sau pe gresie netedă.
 • Curățarea jgheaburilor – Acest robot torpilă folosește lame și perii pentru a curăța interiorul jgheabului dumneavoastră și veți evita această activitate enervantă și adesea periculoasă.
 • Curățarea grătarelor – Așezați doar un mic robot cu perii de alamă pe grătar și în câteva zeci de minute vă puteți bucura de un grătar curat fără arsuri și fără efort.

Cum v-a ajutat acest articol?
Vom fi fericiți pentru feedback-ul dvs.

Aspiratoare robot
Průměrné hodnocení 5 z 6 hlasů