Test comparativ și recenzii ale celor mai bune camere video auto

Înregistrați videoclipuri și sunete în timpul călătoriei cu mașina sau faceți câteva fotografii ca documentație în caz de accident. Acestea sunt doar funcțiile de bază ale camerelor auto. Acestea sunt ajutoare foarte practice, datorită cărora veți obține, de exemplu, dovada circumstanțelor diferitelor situații de trafic. Cu toate acestea, atunci când alegeți o cameră auto adecvată, care sunt adesea denumite cutii negre, ar trebui să acordați atenție mai multor parametri care vor afecta calitatea înregistrării efectuate.

În primul rând, concentrați-vă pe tipul camerei, în funcție de faptul dacă doriți să înregistrați doar ceea ce se întâmplă în fața vehiculului, sau și în spatele acestuia și direct în el. Desigur, calitatea videoclipului este afectată de caracteristicile senzorului, adică de rezoluția sa maximă, apoi și de rata cadrelor, calitatea opticii sau unghiul de vedere. Pentru o operare ușoară, este necesar să achiziționați un model cu un afișaj bun, procesarea video ulterioară se bazează din nou pe conectivitate, adică prezența diverselor porturi pentru conectarea la alte dispozitive. Un factor important este și posibilitatea introducerii mediului de stocare și a dimensiunii acestuia. În funcție de cerințele dumneavoastră, concentrați-vă și pe sistemul de alimentare cu energie (ideal dacă camera auto are propria baterie) și echipamentele funcționale. Cele mai importante gadget-uri includ modulul GPS, senzorul G, camera, pornirea automată, o calitate bună a înregistrării sunetului prin microfon, modurile de parcare și anti-coliziune sau înregistrarea în buclă și time-lapse.

Dacă sunteți interesat să înțelegeți parametri individuali ai acestor dispozitive de înregistrare, am pregătit și un articol Cum să alegeți o cameră video auto cu o analiză detaliată a tuturor aspectelor.


Cele mai bune camere video auto conform evaluărilor și recenziilor utilizatorilor

Ordinea Produsul Mod de inregistrare Ecran Prețul orientativ Prețul actual
Top 1 Super HD camera Da 320 lei Vizualizare oferte
Top 2 Full HD camera Nu 200 lei Vizualizare oferte
Top 3 Full HD camera Da 250 lei Vizualizare oferte
Top 4 Full HD camera Da 350 lei Vizualizare oferte
Top 5 Full HD camera Nu 320 lei Vizualizare oferte

Cum să alegeți cameră video auto

Camerele auto sunt o caracteristică din ce în ce mai frecventă a multor vehicule. Dacă aveți un accident pentru care nu sunteți de vină sau dacă sunteți restricționat pe drum, acest tip de dispozitiv de înregistrare vă poate ajuta să vă apărați și vă va servi drept dovadă practică.

Pentru ca înregistrarea să fie o ieșire de o calitate adecvată și să aibă o valoare semnificativă, trebuie să alegeți o cameră auto cu parametri tehnici și de procesare corespunzători. Dacă nu sunteți familiarizați cu abundența caracteristicilor acestei tehnici, utilizați următoarele capitole pentru o introducere a problemei.

Vă oferim un ghid simplu, concis și suficient de clar cu privire la modul de alegere a unei camere auto. Într-o zi, acest tip de dispozitiv poate deveni o mărturie importantă în apărarea situației specifice a traficului pentru care veți fi recunoscători. Cumpărați o cameră auto pentru a crea o înregistrare de primă clasă.

Tipul camerei

Înainte de a ne concentra asupra parametrilor individuali ai camerelor auto, este necesar să abordăm aceste produse dintr-un punct de vedere funcțional. Să înțelegem posibilitatea unei camere sau ce zonă este capabilă să înregistreze. În acest sens, veți întâlni trei tipuri de dispozitive.

 • Camere auto clasice – scanează doar spațiul din fața vehiculului și locația lor este standard în partea superioară a parbrizului.
 • Camere auto duale – în același timp, evenimentele sunt înregistrate atât în ​​față, cât și în interiorul vehiculului.
 • Camere auto externe – camera auto, a cărei parte integrantă este o altă optică suplimentară conectată la geamul din spate al mașinii. În timp ce conduceți, o înregistrare este făcută în fața și în spatele mașinii în același timp.

Cele mai frecvente, cele mai utilizate și cele mai accesibile sunt, desigur, camerele clasice pentru mașini. Mărimea lor este aleasă de producători nu numai ținând cont de tehnologiile utilizate, ci și din cauza vederii neobstrucționate a vehiculului.

Putem considera modelele în formă de oglindă retrovizoare ca un tip special de cameră auto. Acestea combină mai multe funcții. Ele pot fi folosite cu adevărat ca oglindă pentru orientarea în traficul din spatele tău, dar în partea din față au o cameră care captează și înregistrează totul în fața vehiculului tău. Zona mare a oglinzii poate fi folosită și ca afișaj spațios și clar.

Dimensiunea și rezoluția senzorului

Designul unei camere auto nu joacă un rol atât de semnificativ. Mai degrabă, acestea sunt tehnologii interne utilizate care mărturisesc calitatea videoclipului înregistrat. Cel mai adesea distingem două tipuri de senzori. Destul de des, veți găsi deja pe piață senzori CCD, care se vor ocupa de imagini de calitate. Pe de altă parte, există senzori CMOS, care sunt de calitate mai scăzută, dar au și în general dimensiuni mai mici, așa că pot fi folosiți în camerele compacte mai mici de pe bicicletă sau motocicletă, în plus acest tip de senzor are și avantajul unui preț mai mic.

În plus față de tipul senzorului, aceste elemente și parametri au cea mai mare influență asupra înregistrării necesare:

 • Dimensiunea senzorului
 • Rezoluția senzorului

Dimensiunea senzorului

Dimensiunea senzorului este dată în inci și indică dacă videoclipul va fi bun chiar și în condiții de iluminare slabă, fără zgomot și alte elemente nedorite. Un senzor de 1/4 inch este considerat un standard comun. Dacă alegeți o variantă mai mare, veți realiza că senzorul va fi mai luminat și imaginea va fi perfect clară.

Rezoluția senzorului

Această cifră se bazează în mare măsură pe dimensiunea senzorului. Rezoluția mai mare a imaginii sau a videoclipului vă oferă posibilitatea de a realiza o fotografie mai bună și mai detaliată, care poate fi utilă, de exemplu, în poziția de probă sau la imprimarea unei fotografii specifice. Alegeți întotdeauna dimensiunea rezoluției proporțional cu dimensiunea senzorului. Dacă senzorul este mic și rezoluția este mare, rezultatul nu va fi bun.

Pentru o mai bună orientare, vă oferim rezoluția optimă și, mai presus de toate, suficientă pentru un anumit tip de senzor.

 • Dimensiunea senzorului de 1/4 inch = rezoluția optimă 2 MPx
 • Dimensiunea senzorului de 1/3 inch = rezoluția optimă 5 MPx

Imaginile de înaltă calitate sunt obținute cu o rezoluție Full HD de 1.920 x 1.080 pixeli, care este considerată standardul absolut. Camerele auto moderne vă oferă, de obicei, opțiunea de a reduce rezoluția la HD 1.280 x 720 pixeli și VGA, ceea ce nu numai că înrăutățește înregistrarea, dar reduce și cerințele de capacitate pentru spațiul necesar. Cu toate acestea, chiar și la rezoluția HD, puteți întâlni probleme tipice cu lizibilitatea plăcuței de înmatriculare cu vizibilitate redusă la distanțe mai mari.

Frecvența de scanare

Veți solicita o imagine de înaltă calitate, dar și o imagine netedă de la camera auto pe care ați achiziționat-o. Acest lucru este afectat de frecvența de scanare. Parametrul este dat în valori „fps”. 20-24 fps, sau cadre pe minut, sunt necesare pentru a obține cel puțin o netezime de bază a imaginii. În cel mai bun caz, este de 30 fps.

Desigur, puteți întâlni camere de pe piață care oferă date de până la 60 fps, ceea ce reprezintă mai mult apanajul senzorilor cu rezoluție mai mică. Această imagine netedă vă oferă posibilitatea unor ajustări suplimentare, cum ar fi încetinirea fotografiilor.

Parametri optici

Acuratețea videoclipului captat este determinată de senzorul aplicat, dar și de optica utilizată sau de obiectivul prin care este capturată imaginea. Pentru ea, ar trebui să vă concentrați asupra a două fapte esențiale, care sunt:

 • Luminozitatea obiectivului
 • Distanța focală

Luminozitatea este marcată cu litera „F“. În acest caz, necesită o valoare mai mică „F“. Aceasta este o garanție că o cantitate mult mai mare de lumină trece prin obiectiv și este proiectată într-o înregistrare de calitate superioară cu o luminozitate bună.

Distanța focală este prezentată în mod similar, purtând doar marca mică „f“. Aceste informații sunt transferate proporțional la unghiul total de vedere, pe care îl vom discuta în capitolul următor. Aici vom menționa doar că, cu cât valoarea „f” este mai mică, cu atât este mai mare cadrul.

Obiectivul este cel mai adesea realizat din sticlă multistrat, ceea ce aduce nu numai o durată de viață mai lungă, ci și o durabilitate mai mare și o transmisie mai bună a luminii.

Unghiul cadrului

Când cumpărați cameră auto aveți grijă la parametrul unghiului cadrului. Vă spune ce va fi înregistrat în timp ce conduceți. Uneori unghiul de vedere îți poate determina vinovăția sau inocența.

Modelele mai ieftine ale acestor dispozitive de înregistrare oferă un unghi de vizualizare de 110 °, care poate înregistra în realitate drumul și trotuarul. În mod implicit, acest unghi variază de la 120 ° la 150 °, atunci când realizați scanarea celor mai apropiate împrejurimi sub formă de zone de lângă drum. Un exemplu tipic îl constituie semnele de circulație, semafoarele și alte lucruri.

Acordați atenție unui lucru legat de acest parametru. Dacă conduceți la cel mai larg unghi de vedere posibil, rețineți că o valoare peste 150 ° poate provoca deja un efect neplăcut numit „ochi de pește”. Imaginea este rotunjită, forma sa este deformată în butoi. În același timp, calitatea imaginii scade treptat.

Afișaj

În funcție de modelul și dimensiunea camerei video, veți întâlni dispozitive de înregistrare echipate cu un afișaj. Cea mai mică în jur de 1,5 inci este de obicei o parte standard, deoarece prin aceasta puteți seta parametri videoclipului capturat și puteți activa funcțiile avansate. Camerele auto mai scumpe au o dimensiune de afișare de până la 2,5 inci. Asigurați-vă că nu urmăriți dimensiunea afișajului în această direcție. Este încă o zonă insuficientă pentru redarea detaliată a înregistrării, dar dimensiunile generale ale camerei sunt în creștere. Acest lucru ar putea deranja în cele din urmă vederea.

Intrările și ieșirile

Camerele auto sunt echipate cu diverse intrări și ieșiri, care, desigur, includ stocarea datelor sub forma unui card de memorie. Dar mai întâi, să ne imaginăm conectorii de intrare și ieșire și tehnologia. Acestea vă permit să conectați produsul la alte tipuri de dispozitive.

 • Wi-Fi – tehnologie wireless, datorită căreia împerecheați camera auto cu un telefon mobil, de exemplu, pentru a efectua setările necesare sau pentru a reda înregistrarea.
 • HDMI – ieșire pentru redare de înaltă definiție, cel mai adesea pe un televizor.
 • USB – o altă variantă de conectare a camerei auto la un televizor sau computer.
 • Ieșire AV – o modalitate de a conecta camera la un panou tactil mai mare încorporat în mașină. Ecranul de 5-7 inch poate fi locul ideal pentru a reda înregistrarea pe loc și pentru a vedea detaliile necesare din aceasta.

Stocarea

O parte separată ar trebui să fie dedicată ieșirii sub formă de spațiu de stocare, unde este stocat videoclipul. Pentru multe modele de camere auto, este memoria internă a dispozitivului, care variază de obicei între 16 GB și 64 GB. Sloturile de memorie care extind capacitatea totală nu fac excepție. Acestea sunt cel mai adesea carduri microSD.

În acest sens, s-ar putea să vă intereseze câte înregistrări și ce calitate se va potrivi pe cardul de memorie respectiv:

 • card 16 GB – Înregistrare HD până la 7,2 ore, Înregistrare Full HD până la 3,5 ore.
 • ​card 32 GB – Înregistrare HD până la 14,5 ore, Înregistrare Full HD până la 7,1 ore.
 • card 64 GB – Înregistrare HD până la 29 ore, Înregistrare Full HD până la 14,3 ore.
 • card 128 GB – Înregistrare HD până la 58,1 ore, Înregistrare Full HD până la 29 ore.

Aceste valori sunt într-o oarecare măsură orientative, deoarece sunt decise în principal de codecuri sau de forma de compresie video. Acestea variază puțin la fiecare cameră auto. Comprimarea veche poate ocupa zeci de procente de spațiu suplimentar, în timp ce înregistrarea în sine este de o calitate mai slabă. Formatele de compresie mai vechi includ MJPEG, de exemplu, standardele mai noi sunt h.264 și h.265.

Produsele moderne vă permit să configurați așa-numita „buclă”, astfel încât să nu trebuie să ștergeți sau să arhivați în mod constant înregistrările călătoriilor dumneavoastră cu vehiculul. Când cardul este plin, înregistrarea este suprascrisă treptat.

Bateria și condensatoarele

Majoritatea camerelor auto de pe piață sunt echipate cu un conector pentru conectarea la sistemul electric al mașinii, cel mai frecvent la o priză de 12V. De asemenea, contați pe această obligație de a planifica cel puțin parțial unde să rulați cablul în interiorul mașinii. De obicei se află în coloane pentru a evita deranjarea aspectului interiorului.

Când alimentați un cablu, asigurați-vă întotdeauna că aveți suficientă baterie auto pentru cameră și alte accesorii.

Cu toate acestea, puteți întâlni și astfel de modele care sunt echipate cu propria baterie. Acestea pot fi folosite pentru o perioadă de timp fără energie. Le puteți scoate cu ușurință și cu ele puteți înregistra, de exemplu, detaliile unui accident în afara mașinii. Durata de viață a bateriei depinde de capacitatea sa totală, dar depinde și de consumul unui anumit produs.

Cu toate acestea, bateriile pe bază de litiu au un dezavantaj – nu tolerează temperaturi foarte ridicate, care sunt expuse în mod regulat în mașina din spatele camerei frontale în lunile de vară sau, dimpotrivă, înghețuri severe în timpul iernii. Încărcarea frecventă a bateriei reduce, de asemenea, capacitatea până la sută la sută. Durata de viață a bateriei este, așadar, destul de limitată, pe lângă economisire, bateriile de calitate inferioară sunt adesea instalate în camerele auto decât, de exemplu, pe telefoanele mobile sau tablete.

Prin urmare, unii producători folosesc un set de condensatori în locul unei baterii, care nu sunt afectați de aceste condiții extreme. Dezavantajul este capacitatea semnificativ mai mică și, prin urmare, timpul mai scurt în care mențin camera în funcțiune. Condensatoarele au o durată de viață mai mare în comparație cu bateriile, dar și pe ele trebuie să le înlocuiți în timp. În plus, achiziționarea unui condensator nou este mai ieftină.

Funcțiile

Camera auto ar trebui să devină un instrument practic și versatil pentru șoferi, nu un dispozitiv prost cu capacitatea de a înregistra videoclipuri după pornire. Datorită acestui fapt, puteți întâlni modele de produse care diferă în ceea ce privește echipamentul, indiferent dacă sunt funcții sau elemente tehnologice.

Aceste programe de completare utile pot fi împărțite în două categorii. Prima va fi în legătură cu facilitățile care ar trebui luate în considerare chiar de la bază.

 • Bucla – am menționat deja această funcție în capitolele anterioare. După ce și-a umplut spațiul de stocare, camera auto va începe să șteargă cele mai vechi înregistrări, înlocuidu-le cu cele mai noi.
 • Time lapse – o caracteristică interesantă care vă permite să micșorați, de exemplu, o înregistrare de două ore într-un singur minut.
 • Pornirea automată – o parte practică a camerei care vă permite să o utilizați fără a o porni manual. Camera începe să înregistreze singură de îndată ce mașina începe să se miște.
 • Închiderea monitorului – funcție utilă mai ales în condiții de iluminare precare și pe timp de noapte. Afișajul poate fi oprit chiar dacă camera încă înregistrează. Consumul este redus, dar cel mai important, șoferul nu este distras și orbit de lumina afișajului.
 • G-sensor – element de securitate având grijă de videoclipul înregistrat. Dacă aveți un accident cu mașina și există un impact, senzorul G va bloca imediat înregistrarea, astfel nu o va deteriora. Puteți utiliza apoi videoclipul ca dovadă.
 • GPS modul – acest modul extinde posibilitățile de utilizare a unei camere auto. Vă poate înregistra traseul nu numai vizual, ci și pe o hartă, astfel încât să știți exact unde ați condus.
 • Blocarea manuală – ajutor practic în momentul în care doriți ca, camera auto să blocheze o anumită parte a înregistrării și să nu o șteargă până nu o faceți manual.
 • Microfon – camera auto poate înregistra nu numai cadre vizuale din exterior, ci și sunete în interiorul și în afara mașinii. O înregistrare audio dă roade, de exemplu, pentru a ilustra situația după un accident, pentru a demonstra cursul comunicării directe între părțile implicate.
 • Aparat foto – camera este echipată cu un buton foto. În cazul unui accident sau a unei alte situații de trafic, îl puteți scoate din suport și începe să îl utilizați ca o cameră clasică.
 • Filtre de polarizare – filtre pe obiectivul camerei, care reduc efectul neplăcut al reflexiei luminii de pe sticlă asupra înregistrării.

Următoarea listă de funcții nu indică necesități, dar extinde pozitiv echipamentul camerei auto alese. Rețineți faptul că, pe măsură ce caracteristicile cresc, crește și prețul unui anumit dispozitiv.

 • Suport magnetic – metoda de fixare a camerei auto pe suportul din interiorul vehiculului. Soluție semnificativ mai rapidă decât orice versiune de înșurubare și altă versiune de fixare. Îl puteți folosi, de exemplu, când părăsiți vehiculul și nu doriți să lăsați camera în el.
 • Camera din spate – o parte suplimentară a unor camere auto care permit înregistrarea din spatele mașinii. Este, de asemenea, practic să se afișeze pe ecranul camerei sau pe ecranul de la bord, atunci când utilizați această imagine atunci când parcați.
 • Mod de noapte – iluminare specială cu LED sau infraroșu, îmbunătățind calitatea imaginii la o distanță mai mică în fața dvs. Poate fi util pentru rezolvarea diferitelor detalii dintr-un videoclip înregistrat.
 • Mod de parcare – denumit Motion detect, sau Detectarea mișcării. Dacă aveți mașina parcată și începe să se întâmple ceva în jurul vostru, dispozitivul va începe să înregistreze.
 • WDR – Tehnologia Wide Dynamic Range îmbunătățește calitatea imaginii capturate și poate capta detalii mai mari și contrastul adecvat dintre lumină și întuneric.
 • Detectarea radarelor – echipament legal de modele mai bune de camere auto. Aceasta este cooperarea modulului GPS încorporat cu baza de date a radarelor, despre care sunteți informat printr-un semnal sonor. Dacă camera pe care ați selectat-o ​​nu are această caracteristică, nu disperați. Puteți obține anti-radar ca un dispozitiv separat.
 • Sistem anti-coliziune – camera poate avertiza șoferul pe baza măsurătorilor de viteză și distanță ale vehiculului când conduce prea aproape în spatele mașinii din față.
 • Notificări suplimentare – unele camere auto pot, de asemenea, să-l avertizeze pe șofer, de exemplu, când iese de pe benzi pe drum sau că ar trebui să aprindă luminile.

Controlul și ușurința utilizării

Unul dintre factorii pe care vă puteți concentra în continuare atunci când alegeți camera auto ideală este modul în care o controlați. În electronică, există adesea o tendință de a trece de la butoanele hardware direct de pe dispozitiv la controlul tactil de pe ecran. Chiar și în domeniul camerelor auto, veți găsi uneori doar control tactil prin intermediul afișajului, dar aici vă putem recomanda să rămâneți clasic cu butoanele funcționale de bază de pe corpul camerei. Există un motiv simplu pentru aceasta. Puteți atinge cu ușurință butonul fără contact vizual în cazul în care trebuie să conduceți, de exemplu atunci când trebuie să blocați un cadru concret. Controlul tactil te-ar distrage de la conducere, deoarece ar trebui să te uiți la afișaj.

Camerele de mașină sunt în mare parte simple și nu aveți nevoie de prea multe setări. Alegeți camere cu un meniu simplu în care vă puteți familiariza rapid și găsi elementul dorit. Cazul ideal este atunci când meniul camerei este complet localizat în limba dorită.

Nu în ultimul rând, atunci când cumpărați, acordați atenție modului în care suportul camerei este plasat și atașat la mașină. Există trei forme de bază:

 • ventuză – modul ideal de a atașa suportul camerei la parbriz, rezistă la șocuri și îl puteți muta dintr-un loc în altul sau pe alte mașini după cum este necesar
 • bandă dublă adezivă – un mod frecvent, dar mai puțin practic de fixare, odată ce lipiți suportul, nu îl veți muta, îndepărtarea este dificilă
 • curele pentru fixare – Un mod mai puțin obișnuit de montare este un sistem de curele din plastic, de exemplu, datorită căruia atașați camera la oglinda retrovizoare, de exemplu.

Restricții privind camerele auto din mașină

Mulți oameni interesați de achiziționarea unei camere auto pot fi interesați de informații despre utilizarea lor reală. Aflați mai ales dacă utilizarea camerei este corectă din punct de vedere legal în țara dumneavoastră.

Și cum să plasați camera auto astfel încât să nu obstrucționeze vederea și să evitați o posibilă amendă? Camera și elementele de instalare nu trebuie să obstrucționeze vederea, așa că experții recomandă ca cea mai bună locație a dispozitivului să fie la marginea inferioară a parbrizului din spatele tabloului de bord, sub folia de oprire superioară sau pe suprafața din spate a oglinzii retrovizoare, astfel încât camera să fie ascunsă în spatele acesteia.

Atenție în străinătate

Utilizarea camerelor în mașini nu a fost în mod semnificativ înăsprită de noile reglementări ale Uniunii Europene privind protecția datelor cu caracter personal, așa-numitul GDPR. Dar când călătoriți în Europa, oamenii trebuie să fie atenți, deoarece puteți plăti o amendă foarte grea pentru utilizarea acestor dispozitive. În Austria, sunt împotriva camerelor din spatele geamului, este interzisă înregistrarea spațiilor publice și publicarea înregistrărilor oriunde. O interdicție generală privind filmarea spațiilor publice și publicarea ulterioară a înregistrării se aplică și în Luxemburg și interdicția de a plasa camere într-o mașină în Elveția sau Portugalia.

În Franța, trebuie să solicitați consimțământul tuturor persoanelor filmate pentru a utiliza înregistrarea. În Suedia, camera trebuie să fie detașabilă, iar proprietarul trebuie să șteargă periodic înregistrările. Există, de asemenea, o lege conform căreia trebuie să vă protejați înregistrările de a fi vizualizate de terți și să le ștergeți după cinci zile.

Utilizarea unei camere auto fără restricții majore este posibilă, de exemplu, în Germania, Finlanda, Norvegia, Danemarca, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia și Spania.


Cum v-a ajutat acest articol?
Vom fi fericiți pentru feedback-ul dvs.

Camere video auto
Průměrné hodnocení 4.6 z 5 hlasů