Test comparativ și recenzii ale celor mai bune aparate de cafea automate

Nu vă puteți imagina viața fără o ceașcă de cafea de calitate? Dar cu siguranță v-ați săturat de pregătirea sa îndelungată, mai ales dacă vă treziți dimineața devreme. Tocmai în aceste cazuri veți aprecia mașinile automate de cafea, care vă vor face toată treaba și vă va rămâne o singură obligație – să vă bucurați în pace de băutura dumneavoastră delicioasă. Electrocasnicele foarte scumpe anterior, care puteau fi plătite doar de restaurante, au atins treptat niveluri de preț acceptabile, care sunt accesibile și pentru gospodării.

În primul rând, este important să vă alegeți aparatul dumneavoastră de cafea preferat, dintre cele automate, manuale și cu capsule. Cel mai convenabil de lucrat este, logic, cu modelele automate. De departe, cel mai important rol în selecție îl joacă parametri cheie pentru obținerea gustului și aromei adecvate a cafelei – presiunea și temperatura. Cu toate acestea, merită acordată atenție și informațiilor tehnice, în special în ceea ce privește cantitatea de consum și consumul de energie al aparatelor de cafea. Prezența sau absența diferitelor funcții de la râșniță și încălzirea cănii, de la spumarea laptelui până la programele de curățare și detartraj au, de asemenea, o influență asupra deciziilor de cumpărare. Și cu siguranță nu trebuie să uităm faptul că designul și stilul elegant joacă, de asemenea, un rol important în alegerea aparatului de cafea.

Aparatele automate de cafea câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Nu este de mirare, pentru că ajută la economisirea timpului și, în același timp, prepară cafeaua la fel de bună ca dispozitivele manuale. Vă interesează și pe dumneavoastră, dar nu sunteți sigur dacă veți alege modelul potrivit? Citiți articolul nostru Cum să alegeți un aparat de cafea automat și vă veți faceți o idee clară.


Cele mai bune aparate de cafea automate conform evaluărilor și recenziilor utilizatorilor

Ordinea Produsul Putere (W) Presiune de vapori (bar) Prețul orientativ Prețul actual
Top 1 1 850 15 3.800 lei Vizualizare oferte
Top 2 1 450 15 1.900 lei Vizualizare oferte
Top 3 1 850 15 4.600 lei Vizualizare oferte
Top 4 1 350 15 5.700 lei Vizualizare oferte
Top 5 1 850 15 2.000 lei Vizualizare oferte

Cum se alege un aparat de cafea automat

Popularitatea cafelei este în continuă creștere, dar nu mai trebuie să mergi la o cafenea pentru espresso de calitate și să investești mulți bani în ea. Din ce în ce mai mult, iubitorii de cafea își pregătesc băutura preferată în confortul casei lor folosind diferite tipuri de aparate de cafea. Una dintre cele mai simple și în același timp cele mai bune metode de preparare este prepararea cafelei folosind un aparat de cafea automat. O astfel de pregătire nu creează dezordine și nu necesită mult timp, ca în cazul espressoarelor manuale. Pe de altă parte, nu trebuie să vă limitați la capsule, care sunt mai scumpe și adesea mai puțin accesibile.

În articolul nostru, puteți analiza o comparație a diferitelor tipuri de aparate de cafea și puteți afla pe ce să vă concentrați atunci când alegeți modele automate. Am analizat parametrii, funcțiile și designul aparatului de cafea și tot ce trebuie să faceți este să luați în considerare care sunt criteriile importante pentru dumneavoastră. și care sunt mai puțin. Nu în ultimul rând, puteți lua în considerare prețul unei mașini de cafea sau, mai degrabă, cât de mult sunteți dispus să investiți în ea și la ce rezultat vă puteți aștepta pentru banii dumneavoastră.

Tipuri de bază de aparate de cafea

În primul rând, este necesar să clarificăm ce aparate de cafea sunt pe piață și la ce ne putem aștepta direct de la cele automate. Mașinile de cafea se împart în trei tipuri de bază, manuale, automatice și cu capsule. În plus vă puteți întâlni și cu cafetiere sau cafetieră italiană.

Manuale

Acest tip de aparat de cafea este de fapt o variantă mai mică a dispozitivelor pe care le veți găsi în cafenele. Aparatele de cafea manuale reprezintă cea mai mare cantitate de muncă și, prin urmare, sunt o alegere ideală pentru iubitorii de cafea, care se bucură și de ritualul preparării sale. Aparatele de cafea manuale de obicei nu au rezervor de cafea sau râșniță, așa că trebuie să măcinați mai întâi cafeaua și apoi să o umpleți în sită. În același timp, este necesar să se monitorizeze doza de apă. Acest lucru este automat numai pentru modelele mai scumpe, dar cu siguranță nu recomandăm altele mai ieftine care nu au o cantitate automată de apă.

Vă puteți ușura munca cu așa-numitele POD-uri, care sunt perne umplute cu cafea, iar funcționalitatea este similară cu cea a unei mașini de cafea cu capsule. Cu toate acestea, pregătirea și întreținerea aparatului de cafea vor fi în continuare mai solicitante decât în ​​cazul altor variante. În cele din urmă, este important să menționăm că probabil veți avea nevoie și de o râșniță de cafea care vă poate măcina bine cafeaua. A doua opțiune este utilizarea cafelei deja măcinate, care la rândul său nu este recomandată din cauza pierderii de aromă.

Pe capsule

Mașinile de cafea cu capsule sunt mici și ușor de utilizat, avantajele lor sunt costurile de achiziție deosebit de mici și simplitatea funcționării. Întregul proces de preparare a cafelei implică introducerea unei capsule și apăsarea unui buton. Unele modele sunt echipate și cu o funcție de autocurățare. Aparatele de cafea cu capsule sunt foarte variabile, permițând adesea prepararea ceaiului sau a altor băuturi. Calitatea lor variază, la fel și calitatea capsulelor în sine.

Dezavantajul este că o mașină de cafea poate funcționa de obicei cu o singură marcă de capsule, deci este foarte important să o alegeți pe cea potrivită înainte de a o cumpăra. În plus, nu veți prepara cafea măcinată în ea. Un alt dezavantaj este prețul mai ridicat al cafelei, comparativ cu, de exemplu, un dispozitiv automat, deoarece la prețul cafelei în sine se adaugă și prețul capsulei. Când beți cafea în cantități mai mari, costurile dumneavoastră de achiziție scăzute depășesc costurile de operare mai mari. Băuturile care conțin lapte pot fi, de asemenea, o problemă. Numai pentru dispozitivele mai scumpe putem găsi un rezervor de lapte separat. Majoritatea îl înlocuiesc cu lapte praf într-o capsulă, dar acest lucru nu se poate compara cu laptele proaspăt.

Automate

Împreună cu aparatele de cafea cu capsule, modelele automate sunt cel mai puțin dependente de persoană și de capacitatea sa de a pregăti cafeaua. Aparatul de cafea are o râșniță încorporată și un rezervor de apă, de obicei și un recipient pentru lapte. La simpla apăsare a unui buton, toate operațiile sunt efectuate pentru prepararea espresso-ului, la unele modele și pentru prepararea cappuccino sau caffé latte, inclusiv măcinarea cafelei, aburirea și autocurățarea. Ca și în cazul aparatelor de cafea manuale, în această categorie există dispozitive care sunt compatibile cu POD-urile de cafea.

Partea frumoasă a aparatului automat de cafea este că pregătește cafea proaspăt măcinată, dar dezavantajul poate fi faptul că recipientul pentru cafea este situat direct în corpul aparatului și, prin urmare, poate fi expus la căldură nedorită. De asemenea, dispozitivele nu sunt cele mai mici, deci nu sunt doar exigente în ceea ce privește spațiul, ci pot fi și mai exigente în ceea ce privește întreținerea. Din acest motiv, este întotdeauna mai bine să alegeți variante cu funcții de autocurățare sau astfel de mașini de cafea care indică ele însele nevoia de curățare sau detartraj. Prețul pentru o ceașcă de cafea poate varia în funcție de alegerea cafelei. Calitatea băuturii rezultate depinde, de asemenea, în principal de calitatea boabelor de cafea.

Tipul aparatului de cafea Beneficiile Dezavantajele Destinate pentru
Manual +Preț mic per ceașcă

+ Cafea după ideile și abilitățile Dumneavoastră

– Costuri mai mari de achiziție

– Trebuie cumpărată o râșniță

– Mai complicat de utilizat și curățat

– Pentru a pregăti mai multă cafea

– Pentru iubitorii ritualului de pregătire

Pe capsule + Costuri reduse de achiziție

+ Pregătire rapidă și ușoară

+ Întreținere ușoară

– Preț mai mare pentru o ceașcă

– Limitat la o singură marcă de capsule

– Utilizarea laptelui praf

– Consumul de cafea în cantități mai mici

– Experimentați cu cafea și alte băuturi

Automat + Funcționare complet independentă

+ Pregătire rapidă

+ Preț scăzut per ceașcă

– Costuri mai mari de achiziție

– Uneori, o întreținere mai solicitantă

– Cafea în corpul aparatului de cafea

– Băutul de cafea în cantități mari și mici

– Pregătirea espresso și cafea cu lapte

Parametri

Există mai mulți factori cheie pentru prepararea cafelei, cei mai importanți fiind presiunea și temperatura. Viteza de pregătire afectează apoi consumul de energie al dispozitivului, dar și consumul acestuia este legat de acest lucru.

Presiunea și temperatura

Unul dintre cei mai importanți parametri pentru prepararea cafelei este presiunea. Fără suficientă presiune, pur și simplu nu veți face o cafea bună. În cafenele întâlnim aparate de cafea cu o presiune de 9 bari, pentru uz casnic sunt dispozitive surprinzător de ideale cu o presiune de 15 bari. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de aparatele de cafea profesionale, aparatele electrocasnice nu mențin presiunea constantă, ci formează mai întâi o curbă de 0 – 15 bar și apoi din nou 15 – 0 bar, deci ajung în medie la 9 bar. Temperatura ideală pentru prepararea cafelei ar trebui să fie apoi de aproximativ 90°C (aproximativ 88 – 92°C).

Consumul de energie

Aparatul de cafea este unul dintre aparatele electrocasnice mai mici, astfel încât consumul de energie nu este atât de important în cazul său. Acesta va afecta în principal viteza de încălzire a dispozitivului, deci dacă pregătiți cafea în agitația de dimineață, vă recomandăm în principal aparate cu un consum mai mare de energie, cu toate acestea, timpul economisit nu va fi atât de mare. Cu toate acestea, un consum mai mare sau mai mic de energie nu are niciun efect asupra calității băuturii în sine.

Consumul

Deoarece este un dispozitiv mic, consumul său este destul de neglijabil. Cu toate acestea, dacă doriți să economisiți cât mai mult posibil, vă recomandăm să verificați dacă aparatul de cafea are, de asemenea, un mod economic, care este reglabil în mod ideal. Uneori, dispozitivul trece la modul de economisire a energiei prea devreme și de multe ori trebuie să îl porniți, ceea ce înseamnă reîncălzirea.

Funcțiile și proprietățile

Unul dintre factorii decisivi în alegerea unui dispozitiv este echipamentul acestuia. Depinde de dumneavoastră ce caracteristici vă vor fi utile și care mai puține. Iubitorii de spumă de lapte ar trebui să se concentreze asupra prezenței unui rezervor de lapte sau dacă sistemul cappuccino este automat sau manual. Fiecare iubitor de cafea va aprecia cu siguranță posibilitatea de a instala aparatul de cafea astfel încât să obțină un rezultat perfect. Pentru adevărații gurmanzi, de exemplu, este prevăzută încălzirea ceștilor, care, totuși, nu este complet perfectă pentru dispozitivele destinate consumatorilor obișnuiți – adesea întâlnim încălzirea îndelungată a suprafeței și temperatura scăzută.

Râșnița

Puterea și gustul băuturii rezultate depind de grosimea cafelei măcinate. Apa curge mai mult prin cafeaua măcinată fin, astfel căpătând un gust și o aromă mai plină. Cu toate acestea, cafeaua prea fină poate arde și să devină amară. Pe de altă parte, apa curge mai repede prin cafeaua măcinată grosolan și obțineți un gust mai moale, dar cu măcinarea foarte grosieră, cafeaua poate fi prea slabă. Râșnița de cafea este de obicei deja o parte a dispozitivului automat, dar doar pentru a obține rezultatul ideal, ar trebui să fie posibilă ajustarea rugozității de măcinare. Cu unele modele, este posibilă și utilizarea cafelei deja măcinate, dar nu toate aparatele de cafea o au.

Pentru prepararea espresso-ului, cea mai bună cafea este cea cu textura făinii semi-grosiere.

Setări de pregătire

Pentru dispozitive mai moderne, puteți aștepta cu nerăbdare variabilitatea în cazul setărilor. Acestea oferă, de exemplu, posibilitatea de a seta puterea cafelei (care depinde desigur și de măcinarea deja menționată) sau de temperatura apei. Puteți alege și dimensiunea cafelei, adică a cafelei cu mai multă sau mai puțină apă. Unele dispozitive permit apoi prepararea a două cafele simultan, ceea ce este potrivit mai ales pentru micul dejun pentru două persoane.

De asemenea, veți aprecia reglarea durității apei din setări. În practică, acest lucru funcționează astfel încât apa din rezervor să fie decalcificată chiar de aparatul de cafea, în funcție de cât de dură aveți apă în casă. Puteți testa acest lucru folosind banda care este inclusă în cutie cu aparatul de cafea. Totul este explicat clar în manual, nu trebuie să vă fie frică de nicio operațiune chimică complicată.

Înălțime de scurgere reglabilă

Aparatele automate de cafea de astăzi au în mod obișnuit o înălțime de scurgere reglabilă. Acest lucru se datorează faptului că, dacă ar fi prea înaltă fără posibilitatea de a o reduce, cafeaua care ar curge într-o ceașcă mică de espresso ar stropi peste tot și o parte din cafea ar fi pe blatul de bucătărie sau pe aparatul de cafea, nu în cană. Dimpotrivă, dacă înălțimea de scurgere ar fi prea joasă și nu ar putea fi ridicată, ar complica foarte mult posibilitatea de a pregăti variante mai mari de cafea, cum ar fi lungo, sau variante cu lapte: caffé latte și cappuccino.

Încălzirea ceștii

Pe de altă parte, o funcție aparent nesemnificativă poate fi esențială pentru unii utilizatori. În ceașca încălzită, cafeaua nu numai că nu se răcește atât de repede, dar își păstrează mai bine spuma cremoasă și gustul și aroma bogate. Cu toate acestea, există și consumatori care nu vor mai folosi această opțiune în timp, pentru că nu îi deranjează răcirea cafelei și în principal pentru că, atunci când porniți aparatul de cafea, este nevoie de ceva timp pentru încălzirea plăcii cu ceașcă și apoi este nevoie de ceva timp pentru ca cănile să se încălzească.

Spumarea manuală a laptelui

Un aparat de cafea automat nu înseamnă spumarea automată a laptelui. Cu toate acestea, unele dintre ele permit spumarea automată a laptelui.

Aproape toate mașinile de cafea automate și manuale au o duză de abur fierbinte, pe care o puteți utiliza pentru prepararea manuală, spumarea și baterea laptelui. Comparativ cu modul automat de spumare a laptelui, acest lucru are dezavantajul că spumarea laptelui nu este ușoară și necesită antrenament. În același timp, trebuie făcut suficient de repede, astfel încât laptele să nu fie prea fierbinte, deoarece ar trebui să serviți cafeaua pentru a putea fi băută imediat, fără a vă arde limba..

Spumarea semiautomatică și automată a laptelui

Unele aparate de cafea au opțiunea de a conecta fie un furtun la duza de abur, pe care o puneți direct în cutia de lapte. Aparatul de cafea spumează apoi laptele în sine și numai laptele preparat pentru băutura selectată curge din duză, ceea ce încă nu vă împiedică să spumați laptele chiar și manual, fără a conecta furtunul. Unele aparate de cafea funcționează pe un principiu similar, pur și simplu nu trebuie să folosiți un furtun, deoarece au propriile lor recipiente de lapte, din care se extrage laptele și după ce apăsați butonul, curge din nou laptele deja spumat. Cu toate acestea, cu astfel de aparate de cafea aveți în continuare opțiunea de a pregăti laptele manual.

Este necesar să se acorde atenție asupra unor aparate de cafea, unde singura posibilitate de spumare a laptelui este automată, adică prin apăsarea unui buton, după care laptele deja spumat curge din duză. Din experiența noastră, acest lucru nu poate deranja consumatorul obișnuit, dar dacă nu vă place modul în care aparatul de cafea face spumă de lapte, nu îl veți putea prepara manual conform ideilor dumneavoastră. Așadar, înainte de a alege un aparat de cafea, trebuie să clarificați dacă veți avea nevoie de spumarea manuală a laptelui sau dacă nu este necesar pentru dumneavoastră și veți fi mulțumiți doar cu spumarea automată a laptelui. O combinație a ambelor este probabil cea mai bună opțiune.

Cu spumarea automată și semi-automată a laptelui, este, de asemenea, necesar să se țină seama de cerințele mai mari de curățare a aparatului de cafea după fiecare preparare a băuturii din lapte.

Funcția apei fierbinți

De asemenea, veți putea prepara ceai în aparatul de cafea, deoarece marea majoritate a aparatelor automate de cafea au opțiunea de a distribui apă fierbinte din duză pe aburul fierbinte. Doar apăsați butonul corect și aparatul de cafea vă va umple cana cu apă fierbinte pentru a prepara ceai sau altă băutură într-un timp scurt. Posibilitatea de a prepara ceai este reprezentată numai în aparatele de cafea care au o duză pentru abur fierbinte pentru prepararea manuală a laptelui.

Curățarea și detartrarea aparatului automat de cafea

Aparatul automat de cafea este un ajutor extraordinar și nepretențios. În ciuda simplictății sale trebuie curățat. De exemplu, cafeaua, pe care o macină și o prelucrează singur, trebuie să se termine undeva. Majoritatea aparatelor de cafea atenționează când trebuie golit rezervorul de cafea uzată, dar și despre schimbarea apei sau curățarea componentelor interne ale aparatului de cafea. De asemenea, este important să detartrați aparatul de cafea, pe care îl veți face aproximativ o dată pe lună.

Aparatele de cafea au un mod de detartraj automat, ceea ce înseamnă că vor fi doar câțiva pași pentru tine de apăsare a butoanelor conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, va fi necesar un agent de detartrare, care fie face parte din aparat, fie va trebui cumpărat. Când curățați aparatul de cafea, vă recomandăm să urmați instrucțiunile și să nu utilizați alte mijloace decât cele recomandate în instrucțiuni.

Alte funcții

Unele dispozitive au, de asemenea, funcții mai puțin comune. Unul dintre ele este un cronometru care vă permite să setați timpul pentru prepararea cafelei și vă puteți trezi dimineața la o ceașcă proaspăt preparată. O altă caracteristică este sistemul Aroma, în care aparatul de cafea pre-abureste cafeaua proaspăt măcinată cu o cantitate mică de apă fierbinte înainte de prepararea efectivă a băuturii, permițând astfel o mai bună eliberare a aromei și a gustului acesteia.

Pentru modelele mai scumpe, este apoi posibil să setați un profil individual și băuturile dumneavoastră preferate. Dimineața nu trebuie să vă faceți griji cu privire la resetarea aparatului de cafea, ci trebuie doar să selectați profilul corespunzător și să faceți cafea la simpla apăsare a unui buton. Modificările tehnologice includ, de exemplu, controlul aparatului de cafea prin intermediul unui telefon mobil sau tabletă. Practic, singurul lucru pe care aceste dispozitive nu îl pot suporta încă este să aducă și să servească cafea.

Design-ul, construcția și tipurile de băuturi

Aparatul de cafea nu este unul dintre dispozitivele care pot fi ascunse în dulap. Prin urmare, cel mai bine este să alegeți unul care să se potrivească bucătăriei dumneavoastră. Producătorii încă mai respectă culorile clasice, cum ar fi negru, alb și argintiu, dar din ce în ce mai multe piese extravagante noi apar și ele pe piață din ce în ce mai des. Cu toate acestea, acordați atenție dispozitivelor din design, deoarece adesea elementul principal al prețului este aspectul dispozitivului (sau semnătura unui designer cunoscut), iar aparatul de cafea în sine nu mai atinge calitatea pe care ați găsi-o pentru alte dispozitive din aceeași categorie de preț.

Acordați o atenție deosebită dimensiunilor aparatului de cafea, deoarece fiecare aparat de cafea poate diferi prin structura corpului – există pe piață aparate de cafea înalte, late, înguste, scurte, adânci. Trebuie să vă intereseze înălțimea, lățimea, dar și adâncimea mașinii de cafea și să măsurați bine locul în care intenționați să amplasați mașina de cafea. Rețineți, de asemenea, că aparatele de cafea au de obicei o lungime a cablului de alimentare de aproximativ 1,2 metri, astfel încât locația acestuia trebuie să fie la îndemâna prizei sau va trebui să utilizați un cablu prelungitor.

Cele două elemente importante ale aparatului de cafea din punct de vedere structural, sunt afișajul și recipientul detașabil pentru apă sau lapte. Afișajul vă va face mult mai ușor să controlați aparatul, să setați parametri ideali, iar aparatul de cafea vă va alerta și de necesitatea curățării. Recipientul detașabil facilitează apoi completarea lichidelor, precum și curățarea. Atunci când alegeți volumul acestuia, urmați apoi cantitatea estimată de cafea pe care o preparați zilnic. Pentru o gospodărie cu un singur membru, este inutil să cumpărați un rezervor cu un volum de 2 l, în care calcarul se va așeza.

Dimpotrivă, dacă beți o cantitate mare de cafea pe zi sau faceți cafea pentru mai multe persoane la un moment dat, nu este indicat să alegeți un recipient cu un volum mai mic de 1 l. În funcție de frecvența consumului de cafea și de numărul de persoane din gospodărie, alegeți și volumul rezervorului de cafea. Pentru o idee mai bună despre cantitatea de cafea și apă necesară pentru a pregăti o ceașcă, am pregătit un tabel cu tipuri populare de băuturi cu cafea pentru dumneavoastră.

Tipul Cantitatea de cafea (g) Cantitatea de apă (ml)
Espresso 7 20 – 30
Ristretto 7 20
Lungo 7 80
Doppio (espresso dublu) 14 50
Americano 7 Espresso 40 – 80 + apă 20 – 60

Prepararea spumei de lapte

După cum probabil ați observat, veți găsi la o serie de băuturi populare de cafea, spumă de lapte. Unele aparate de cafea automate pot gestiona spumarea automată a laptelui, altele au o duză de abur în acest scop și veți întâlni adesea ambele pe un singur model. Nu numai pentru modelele fără spumare automată este un avantaj dacă puteți manipula duza de abur, deoarece pentru unii utilizatori spuma obținută automat nu se potrivește deloc și preferă să o pregătească manual. De aceea, ți-am pregătit câteva opțiuni atunci când spumezi laptele, astfel încât să poți învăța să faci spumă de lapte ca în cafeneaua ta preferată într-un timp scurt.

Tipul laptelui – majoritatea baristelor recomandă lapte integral de înaltă calitate, dar, cu puțină practică, puteți bate și lapte cu un conținut mai scăzut de grăsime sau alternativa sa de plante. Cu toate acestea, spuma nu va fi la fel de bună ca în cazul laptelui cu conținut ridicat de grăsimi. Dacă preferați laptele vegetal, există și alternative disponibile pe piață concepute direct pentru prepararea spumei de lapte.

Recipientul – Cea mai bună opțiune este un ulcior de lapte din oțel inoxidabil, cu ajutorul căruia puteți estima corect timpul de spumare (vom specifica mai târziu).

Temperatura și volumul – laptele trebuie întotdeauna răcit înainte de spumare, se recomandă să umpleți ulciorul pe jumătate.

Amplasarea duzei  – de obicei se recomandă scufundarea duzei cu aproximativ un centimetru sub nivelul laptelui, dar unii preferă ca duza doar să atingă suprafața. Țineți recipientul orizontal, duza ar trebui să se așeze pe cioc la un unghi de aproximativ 45 °. Nu ar trebui să țintească spre centrul recipientului, ci puțin spre lateral.

Mișcarea în timpul spumării  – mișcarea recipientului este mai mult o chestiune de exercițiu și preferință, cineva recomandă o mișcare circulară, cineva interzice mișcarea completă. Este important ca laptele din interiorul recipientului să creeze un vortex, fără de care nu veți avea spumă de calitate.

Oprirea spumării – După cum am menționat deja, temperatura joacă un rol important în spumarea laptelui. Momentul în care trebuie să opriți duza vine când recipientul se încălzește la un nivel atât de mare încât abia îl puteți ține în mână. Mai întâi opriți duza și abia apoi trageți încet recipientul. O trântiți după de masă și astfel scăpați de bulele mari. Nu uitați să spălați bine duza pentru spumare ca să nu se strice laptele rămas în interiorul furtunului.

Mărci populare de aparate de cafea automate

Mai multe companii tradiționale și noi sunt angajate în producția de mașini automate de cafea. Am publicat articole separate despre cele mai populare pentru dumneavoastră. În rândurile următoare, vă vom prezenta pe scurt mărcile individuale.

Aparate de cafea De’Longhi

Marca italiană De’Longhi oferă peste 200 de modele de aparate de cafea pe piața internă. Cel mai numeros grup este reprezentat de espressoare, dar veți găsi și mașini automate, manuale și cu capsule. Consumul normal de energie este de aproximativ 1.400 W. Cu toate acestea, gama este mult mai largă – de la 1.000 la 1.850 W. Gama de prețuri este, de asemenea, foarte largă.

Aparate de cafea Krups

Sub marca Krups, veți găsi mai ales espressoare, dar și aparate de cafea automate și cu capsule. Cu toate acestea, aparatele de cafea manuale nu se află în portofoliul acestei companii germane. Consumul de energie al modelelor individuale este între 1.400 și 1.850 W. Presiunea vaporilor între 14 și 19 bari. În ceea ce privește prețul, aceasta este o ofertă diversă.

Aparate de cafea Philips

Gigantul olandez Philips oferă pe piața noastră în principal espressoare semiautomate, dispozitive complet automate și cafetiere. În ceea ce privește controlul, panourile domină. Pompa poate dezvolta o presiune de abur de 15 bari, care este valoarea standard. Consumul de energie de 1.850 W asigură prepararea rapidă a cafelei.

Aparate de cafea Jura

Compania elvețiană Jura produce electrocasnice de lux încă de la începuturile sale. Ea a fost în spatele dezvoltării aparatelor de cafea complet automate, care sunt în prezent singurul articol al companiei. Sortimentul este format din aproximativ 40 de modele. Consumul de energie ajunge până la 1450 W, iar presiunea aburului este de 15 bari.

Aparate de cafea Nivona

Tânărul brand Nivona s-a născut la Nürnberg în 2005. De atunci, s-a angajat în producția de mașini automate de cafea de înaltă calitate. În prezent, găsim aproximativ 30 de modele pe piața noastră. Consumul de energie este de aproximativ 1450 W și presiunea este de 15 bari.

Selectarea modelului de aparat de cafea automat

Pentru a vă face un pic mai ușoară alegerea aparatului de cafea, vă vom ghida pas cu pas. Ca model de aparat de cafea, am ales un dispozitiv pe care vă vom arăta ce este bine și ce s-ar putea face mai bine. Aparatul de cafea selectat aparține prețului mediu mai mare, în comparația noastră veți găsi atât modele mai proaste, cât și mai bune.

Aparatul de cafea Philips Saeco HD 8917/09 Incanto

Pe acest model de aparat de cafea vă puteți clarifica modul de evaluare și de evaluare a parametrilor individuali.

 1. Tipul: automatic

Acesta este un aparat de cafea automat care poate pregăti singur 4 tipuri de băuturi. Acest lucru este relativ mic în lumea mașinilor automate de cafea, unele modele se pot ocupa de două ori mai multe specialități diferite.

 1. Presiunea și temperatura: 15 bari, reglabilă

Aparatul de cafea poate genera o presiune de aburi de 15 bari, care este temperatura obișnuită pentru aparatele de cafea casnice. Puteți alege temperatura apei din trei variante presetate. Posibilitatea setării temperaturii este standard la aparatele de cafea de calitate superioară. Rareori îl veți găsi pe modele mai ieftine.

 1. Consum de energie: 1850 W

Consumul de energie nu este deosebit de important la un aparat de cafea automat. Consumul mai mare de energie va asigura doar o încălzire mai rapidă a aparatului, dar nu afectează prepararea efectivă a cafelei. În acest caz, consumul de energie este de 1850 W, ceea ce reprezintă o valoare ridicată în comparație cu altele. Deci, este nevoie doar de un moment pentru a pregăti cafeaua preferată.

 1. Capacitatea rezervorului de apă: 1,8 l

Volumul rezervorului de apă este de 1,8 litri, ceea ce reprezintă o valoare care permite utilizarea frecventă fără a fi necesară reîncărcarea frecventă a apei. Prin urmare, este potrivit pentru birou sau acasă unde se beau cantități mai mari de cafea. Rezervoarele mai mici sunt mai potrivite pentru gospodăriile mici sau pentru prepararea ocazională a cafelei. Cu toate acestea, veți găsi și valori mai mari în competiție. Dar este un parametru care depinde de preferințele subiective.

 1. Capacitatea rezervorului pentru cafea: 250 g

rezervorul pentru boabe de cafea conține până la 250 g, ceea ce este, de asemenea, o valoare normală și depinde din nou de evaluarea subiectivă.

 1. Capacitatea containerului de resturi:15 cești

Datorită capacității peste medie de 15 căni, nu va trebui să scoateți tava des. Cu toate acestea, nu este recomandabil să lăsați cafeaua uzată în recipient prea mult timp pentru a preveni formarea mucegaiurilor periculoase.

 1. Consum

Acest aparat de cafea, ca majoritatea, are un mod de economisire a energiei. După un timp, aparatul de cafea încetează să se mai încălzească și pare să îl oprească. Economisește energie electrică și, astfel, bani.

 1. Setările de măcinare: 5 variante

În domeniul măcinării, acest dispozitiv are o poziție mai slabă. Are doar 5 opțiuni de rugozitate a cafelei pentru a alege. Aparatele de cafea competitive tind să aibă peste 10 opțiuni de măcinare. Dar depinde de dumneavoastră dacă utilizați această opțiune sau nu doriți să setați aparatul.

 1. Setări de pregătire

Ca și în cazul tuturor mașinilor, puteți regla puterea cafelei după bunul plac. Duritatea apei poate fi setată pentru toate dispozitivele. Dar utilizarea cafelei măcinate nu este o chestiune firească. Cu acest aparat de cafea, puteți, de exemplu, să consumați provizii mai vechi sau să preparați o băutură din cafea primită cadou.

 1. Reglarea înălțimii de scurgere:da

Dacă preparați diferite tipuri de cafea, veți aprecia înălțimea de scurgere reglabilă. De asemenea, veți găsi acest lucru cu toate aparatele de cafea în comparația noastră.

 1. Spumarea laptelui: automată

Aparatului îi lipsește o duză de abur. Deci laptele nu poate fi spumat manual, dar trebuie să vă bazați pe prepararea automată. Acest lucru poate deranja unii utilizatori.

 1. Eliberarea apei calde: da

La fel ca majoritatea aparatelor, acesta are o duză de apă caldă. Puteți face ceai sau folosi apa fierbinte într-un termos.

 1. Curățarea și mentenanța: automatic

Fiecare aparat de cafea trebuie curățat și detartrat. Cele mai multe modele, inclusiv acesta, sunt echipate cu un program automat care vă va rezolva această problemă enervantă.


Cum v-a ajutat acest articol?
Vom fi fericiți pentru feedback-ul dvs.

Aparate de cafea automate
Průměrné hodnocení 4.7 z 9 hlasů