Test comparativ și recenzii ale celor mai bune cărucioare pentru copii

Nașterea unui copil este un eveniment mult așteptat, care afectează întotdeauna întreaga familie. Dar pentru a se alătura familiei, este necesar să se creeze condiții și confort corespunzătoare. Baza absolută este un cărucior de calitate, care vă va ajuta să vă transportați bebelușul dintr-un loc în altul fără să vă chinuiți. În plus, un model bine ales va ajuta la modelarea corectă a coloanei vertebrale, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra sănătății sale viitoare.

Nucleul ofertei actuale constă în cărucioare sport și combinate, care sunt împărțite în continuare în combinații duble și combinații triple, care pot fi folosite și ca scaun auto. Într-o măsură mult mai mică, astăzi veți găsi cărucioare adânci, care sunt destinate numai copiilor sub șase luni. Merită să investiți într-o versiune combinată, pe care copilul să o poată folosi atâta timp cât va avea nevoie de cărucior. După alegerea modelului optim, concentrați-vă în continuare pe proiectarea roților și a suspensiei, pe greutatea și capacitatea de încărcare a căruciorului. Nu uitați de compacticitate, siguranță și opțiuni pentru reglarea spătarului, mânerelor și a altor elemente ale căruciorului.

Deoarece căruciorul este unul dintre echipamentele de bază ale celor mai mici membri ai familiei, cu siguranță veți acorda o atenție adecvată achiziționării acestuia. Și faceți foarte bine, deoarece un model de calitate slabă va fi dificil de controlat, va fi inutil de greu sau, în cel mai rău caz, va duce la deformarea coloanei vertebrale a unui copil în creștere. Vă este frică că veți alege greșit? Citiți cu atenție articolul nostru Cum să alegeți un cărucior și veți alege beneficiind de ajutor calificat.


Cele mai bune cărucioare pentru copii conform evaluărilor și recenziilor utilizatorilor

Ordinea Produsul Tip carucior Carucior pliabil Prețul orientativ Prețul actual
Top 1 Carucior combina Da 1.400 lei Vizualizare oferte
Top 2 Carucior sport Da 400 lei Vizualizare oferte
Top 3 Carucior combinat Da 1.900 lei Vizualizare oferte
Top 4 Carucior combinat Da 1.400 lei Vizualizare oferte
Top 5 Carucior combinat Da 700 lei Vizualizare oferte

Cum să alegeți un cărucior

Căruciorul este un echipament esențial pentru fiecare copil mic. Unele cărucioare sunt potrivite pentru nou-născuți, altele se vor potrivi copiilor puțin mai mari. La ce să te concentrezi la un cărucior? Care ar trebui să fie capacitatea sa de încărcare, cât de importantă este greutatea și care este combinația triplă? Am pregătit și scris toate aceste informații și alte informații pentru dumneavoastră, împreună cu recenzii despre cărucioare. Recenziile despre cărucioare pot fi găsite pe pagini separate.

La ce să ne concentrăm când facem alegerea?

În primul rând, este necesar să luați în considerare unele nevoi individuale și pe baza acestora alegeți cel mai bun cărucior potrivit pentru dumneavoastră. Deci, răspundeți la aceste întrebări înainte de a alege:

  • Pe ce teren veți merge cu căruciorul? (În funcție de asta alegeți roțile.)
  • Cât de des va merge copilul cu mașina/transportul în comun? (De luat în considerare modelele cu scaun de mașină, de concentrat pe depozitare și pe greutatea căruciorului.)
  • Veți merge cu căruciorul la plimbări mai lungi/cumpărături? Câte lucruri aveți nevoie cu dumneavoastră? (Unele cărucioare au în afară de coșul pentru cumpărături și o geantă care se fixează pe mâner.)

Tipurile de cărucioare

Atunci când alegeți un cărucior, este în primul rând important să vă gândiți la dezvoltarea corectă a copilului și, de asemenea, la cât timp va fi utilizabil căruciorul. Cărucioarele pot fi împărțite în patru tipuri de bază:

  • Cărucior sport
  • Cărucioare 2 în 1 și 3 în 1
  • Landou
  • Cărucior pentru frați

Nou-născuții ar trebui să aibă un landou cu fundul orizontal, care este important pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale. Copilul care deja stă în funduleț îl puteți plimba în cărucior sport. Unele cărucioare sport au un scaun care poate fi pliat într-o poziție orizontală și sunt teoretic utilizabile de la naștere, dar depinde de discreția dvs. dacă o astfel de soluție este optimă pentru copilul dumneavoastră. Un bebeluș născut iarna ar trebui să aibă cu siguranță un landou adânc disponibil pentru primele luni de viață. Pentru lunile de vară, puteți lua în considerare și utilizarea unui cărucior pliant sport.

Cărucior sport

Căruciorul sport este potrivit pentru copiii de la șase luni la trei până la patru ani. De obicei, este posibil să poziționați atât spătarul, cât și suportul pentru picioare, pentru un confort și o siguranță cât mai mari ale copilului. Unele sunt mai potrivite pentru oraș, altele rezistă la terenuri chiar mai proaste, depinde în principal de roți și suspensii. Copilul folosește mai mult căruciorul sport decât landoul. Prin urmare, este o idee bună să fiți deosebit de atenți atunci când îl alegeți, astfel încât utilizarea sa să nu fie mai mult o durere. Unul dintre criteriile cheie de selecție este greutatea, de asemenea, este bine să vă concentrați asupra capacității de încărcare. Unii copii ajung la 15 kg mult mai devreme decât la vârsta de trei ani, se poate presupune că chiar și un copil mai greu poate fi purtat de cărucior, dar nu recomandăm să ne bazăm complet pe el.

Cărucioare 2 în 1 și 3 în 1

Căruciorul combinat este potrivit pentru copil de la naștere pana la vârsta grădiniței. Este compus din șasiu, peste care se poate fixa landoul, căruciorul sport și de multe ori și scaunul de mașină. Pe baza numărului acestor componente vorbim de combinația 2 în 1 din landou și cărucior sport, sau 3 în 1 din landou, sport și scaun de mașină. Landoul și scaunul de mașină se pot folosi și pentru transportarea copilului. Astfel dispar problemele cu trezitul lui și transferarea lui.

Dintre cele trei tipuri de bază de cărucioare, acesta este cel universal și cel mai lung utilizat. Variabilitatea sa se adaptează copilului pe măsură ce crește și crește în greutate. De obicei, cumpărarea unui cărucior combinat este mai ieftin decât cumpărarea a două cărucioare și, eventual, a unui scaun auto. Cu toate acestea, acordați atenție dimensiunilor landoului, de obicei nu este cel mai mare și copilul crește atât de repede. Dezavantajul cărucioarelor combinate poate fi și greutatea mai mare.

Landou

Landoul clasic pentru șasiu legănat este cea mai bună alegere pentru nou născut. De obicei copilului îi ajunge până la șase opt luni, când este deja ori mult prea mare pentru landou sau începe să stea deja singur în funduleț sau începe să se tot miște în el. Nu se poate lua în calcul o perioadă mai mare de folosință, pe de altă parte landourile se pot vinde foarte avantajos.

Cărucior pentru frați

În căruciorul pentru frați puteți transporta doi copii în același timp, unul lângă altul sau unul în spatele celuilalt. Un astfel de cărucior este potrivit pentru gemeni sau pentru copil mai mare și mai mic. Avantajul este că o singură persoană poate ieși afară cu doi copii. Manipularea căruciorului nu este cea mai ușoară, mai ales în transportul în comun. În mod logic, nu este una dintre cele mai ușoare și mai ieftine variante.

Roțile, suspensia

Pentru o plimbare confortabilă, este întotdeauna mai bine să fie cu arcuri. Acest lucru va evita zgomotele neplăcute și săriturile pe teren neuniform. De obicei cu suspensii mai mari sunt landourile, la cele combinate și cele sport suspensia este mai mică. Spre deosebire de cărucioarele adânci, va trebui să renunțați la „legănat” într-o anumită măsură.

În ceea ce privește bicicletele, în cazul lor, depinde în principal de condițiile în care vă veți deplasa. Puteți folosi roți din plastic pentru asfalt și trotuarele din oraș. Pentru natură, parcuri și terenuri mai proaste, recomandăm roți gonflabile sau off-road cu diametru mai mare. Dezavantajul roților gonflabile este riscul de înțepături. În comparație cu roțile din plastic, acestea sunt totuși mai confortabile și mai rezistente. Un înlocuitor mai subtil pentru roțile gonflabile sunt roțile cu gel, care asigură, de asemenea, o călătorie ușoară, dar nu există riscul ca acestea să fie găurite.

Pentru o manevrare mai ușoară a căruciorului, roțile pivotante din față sunt mai avantajoase, de obicei au și posibilitatea de blocare. Puteți utiliza acest lucru, de exemplu, când mergeți mai repede sau alergați, când căruciorul dumneavoastră va ține mai bine linia dreaptă.

Dacă călătoriți adesea cu mașina, veți avea nevoie de roți cu eliberare rapidă, care facilitează depozitarea șasiului căruciorului în portbagajul mașinii. De asemenea, vor fi la îndemână dacă aveți puțin spațiu pentru a stoca un cărucior acasă.

Greutatea

Puteți simți cât de mult cântărește căruciorul, mai ales când îl urcați pe scări sau în autobuz. Dacă știți că nu veți evita să transportați căruciorul des, asigurați-vă că le alegeți pe cele cu cea mai mică greutate posibilă. Când îl veți căra până la etajul trei veți aprecia orice kilogram în minus. De obicei, trebuie să adăugați greutatea bebelușului la greutatea căruciorului. Greutatea normală a unui cărucior este de aproximativ 10 – 13 kg. De exemplu, la cărucioarele sportive este posibil să găsiți modele mai ușoare de 8 kg sau, dimpotrivă, să întâlniți cărucioare cu greutatea de până la 15 kg. Pentru unii, greutatea mare nu este o problemă, dar de obicei este mai bine să cumpărați un cărucior mai ușor, pentru orice eventualitate.

Capacitatea de încărcare

Pentru cărucioarele adânci pentru nou-născuți, nu este nevoie să acordați o atenție specială capacității maxime de încărcare. Asta urmează atunci când cauți un cărucior combinat sau sport. O capacitate de încărcare de până la 15 kg este obișnuită, unele modele pot rezista la 20 kg sau mai mult. În general, cărucioarele sunt potrivite pentru copii cu vârsta sub trei sau patru ani. Este întotdeauna mai bine să cumpărați o capacitate de încărcare mai mare decât una mai mică, creșterea unui copil nu poate fi estimată exact în avans.

Depozitarea

Nu puteți evita plierea unui cărucior, mai ales atunci când utilizați mașina, un cărucior pliat ocupă și mai puțin spațiu acasă. Prin urmare, este o idee bună să vă uitați la dimensiunile căruciorului extins și pliat și să le comparați cu opțiunile dumneavoastră, de exemplu în ceea ce privește spațiul din portbagaj. Astăzi, cele mai multe cărucioare pot fi pliate foarte ușor, adesea cu o singură mână. Avantajul este, de asemenea, siguranța împotriva plierii sau deplierii accidentale a căruciorului. Cărucioarele sport se pliază ori direct cu scaunul sau scaunul poate fi scos și folosit pentru transportul copilului.

Scaunul auto

Un alt factor este legat de transportul într-o mașină, și anume scaunul auto. Desigur, este posibil să cumpărați ambele produse, căruciorul și scaunul auto, separat. Dar dacă mergeți la cumpărături, de exemplu, veți aprecia cu siguranță posibilitatea de a atașa scaunul auto direct la șasiul căruciorului și de a nu trezi copilul adormit trecându-l în coș și în spate. Scaunul auto îl găsiți la cărucioarele 3 în 1, la cele 2 în 1 există posibilitatea să vă cumpărați un adaptor și pentru el scaun auto potrivit. Acest lucru este posibil la unele cărucioare sport.

Siguranța

Căruciorul nu este tocmai o investiție mică și transportați în el cel mai valoros lucru pe care îl aveți. Încercarea de a asigura cea mai înaltă siguranță posibilă pentru copilul dumneavoastră și căruciorul în sine ar trebui să fie o chestiune firească. Nu numai elementele care sunt obișnuite cu cărucioare astăzi, cum ar fi o frână sau centura de siguranță, ci și ajutoarele pe care le puteți cumpăra, cum ar fi o încuietoare sau un localizator GPS, vă vor ajuta să faceți acest lucru.

Frâne

La toate cărucioarele de înaltă calitate roțile au frâne standard. În ziua de azi, la frânele de pe spate vă puteți alege între frâna de leagăn, din ce în ce mai populară, sau frâna clasică. Ambele sunt controlate de picior, dar la frâna de leagăn se frânează și se eliberează cu talpa pantofului, în timp ce la frâna clasică trebuie să o deblocați cu vârful pantofului și acesta poate fi deteriorat inutil.

Vă recomandăm să frânați căruciorul ori de câte ori staționați, de asemenea, la schimbarea landoului/căruciorului. În cazul cărucioarelor sport, nu este exclus să luați în considerare și frâna de mână de pe mânerul căruciorului, care vă permite să reacționați rapid, ceea ce este întotdeauna un avantaj pentru copiii puțin mai mari. Îl veți folosi pentru a încetini cel mai mult în sport, fie la alergare, sau când mergeți cu rolele. De asemenea, va fi util la o plimbare clasică, la coborârea unei pante, dacă aveți un cărucior puțin mai greu.

De asemenea, este important ca frâna să nu fie la îndemâna copilului și să poată fi acționată doar de părinte, dar din fericire producătorii își amintesc de obicei acest lucru.

Centura de siguranță

O altă măsură de siguranță care nu ar trebui să lipsească în cărucioarele sport este o centură de siguranță în cinci puncte, datorită căreia copilul nu va cădea din cărucior. Aceasta ar trebui să fie la orice cărucior sport o dotare standard. Este adesea completat de un mâner de siguranță detașabil. Avantajul acestui mâner este o husă lavabilă, copilul îl va murdări foarte ușor. Acordați atenție umpluturii mânerului, acesta ar trebui să fie suficient de rezistent la mușcături, de exemplu. Este o idee bună să verificați frânele și centurile căruciorului înainte de fiecare călătorie.

Lacăt

Puțini își lasă bicicleta neasigurată, deci de ce să lași neasigurat căruciorul? Încuietoarea pentru cărucioare nu diferă prea mult de cea pentru biciclete, trebuie doar să aibă un cablu suficient de lung. Mai populare sunt variantele cu blocare numerică, pentru care nu trebuie să căutați chei. Lacătul va fi la îndemână în fața unui magazin, în parc sau, de exemplu, atunci când depozitați un cărucior în spațiile comune. Mai ales atunci când depozitați căruciorul pentru o perioadă mai lungă de timp, este de asemenea potrivit să investiți în ancorarea podelei sau a peretelui.

Localizator

Puteți furniza căruciorul relativ ieftin cu un localizator GPS, există și brățări cu un localizator, pe care le puteți pune direct pe copil. Nimeni nu vrea să-și imagineze o situație în care un cărucior cu un copil se pierde, dar în astfel de momente un localizator GPS poate fi un avantaj neprețuit.

Norme

Dacă doriți să fiți sigur cu privire la siguranța căruciorului, concentrați-vă asupra standardelor de siguranță pe care le-ar îndeplini un cărucior de calitate. Substanțele periculoase, cum ar fi hidrocarburile aromatice policiclice potențial cancerigene sau ftalații, care provoacă o gamă largă de probleme de sănătate și îi fac pe copii mai sensibili la acestea, sunt o problemă obișnuită în testele de siguranță pentru cărucioare (precum și scaune auto).

Dotările

Atunci când alegeți un cărucior, nu este deplasat să vă concentrați asupra echipamentelor și variabilității modelului. Aceste probleme nu sunt o prioritate, dar vă pot face viața mult mai ușoară și pot face excursiile cu un cărucior nou mai plăcute.

Scaun pivotant

Printre părinți, un scaun pivotant sau un mâner de comutare sunt populare printre cărucioare. Acest lucru permite copilului să stea atât în ​​direcția, cât și împotriva direcției de deplasare. Așezarea împotriva direcției de deplasare are două avantaje, în primul rând contactul vizual direct cu copilul și, în al doilea rând, în caz de vreme mai rea, copilul nu este atât de expus la vântul rece. Pe direcția de deplasare, pe de altă parte, copiilor mai mari le place să stea și vor să privească mai mult în jur. Marea majoritate a cărucioarelor au o vedere suficient de mare în cărucior ​​pentru a verifica copilul. Împotriva vântului este protejat de acoperiș, de exemplu în combinație cu o husă pentru picioare.

Husă pentru picioare

O husă călduroasă care se atașează la cărucior și protejează copilul de frig și vremea nefavorabilă. Se folosește atât la landou cât și la cărucior sport. La unele cărucioare nu este în dotările standard, în cazul în care sunteți interesați se poate cumpăra separat, sau se poate înlocui cu sac călduros pentru cărucior.

Spătar reglabil

La cărucioarele sport mai bune spătarul pentru spate este mereu reglabil, la majoritatea se poate regla și suportul pentru picioare. Datorită acestui lucru puteți lăsa pe spate spătarul dacă vrea să doarmă copilul. Unele landouri au spătarul pentru căpușor reglabile.

Mânerul reglabil

Acest lucru este benefic pentru părinți mai ales. Este potrivit mai ales dacă mai mulți oameni înalți se ocupă pe rând de cărucior, înălțimea unui mâner poate să nu fie 100% confortabilă pentru toată lumea.

Coșul de cumpărături și geanta pentru cărucior

Coșul de cumpărături în partea de jos a căruciorului se regăsește azi practic la toate modelele. Unele au în plus geanta, care se poate prinde de mâner. În plus, geanta este întotdeauna convenabilă, este necesar să aveți întotdeauna scutecele de schimbare ale bebelușului la dumneavoastră și, astfel, este posibil să aveți geanta aliniată și compatibilă cu căruciorul.

Ventilația

Pentru confortul copilului, în special în zilele toride de vară, este bine dacă acoperișul căruciorului este echipat cu o gaură de ventilație. În plus, unele modele au aerisire și în partea de jos a coșului.

Alte accesorii

În dotările căruciorului pot apărea și alte accesorii. Acestea sunt cel mai adesea haine de ploaie pentru cărucioare, unele au chiar o plasă de țânțari. La cărucioarele sport puteți întâlni tăvițe și suporturi pentru băutură. În funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră, depinde ce accesorii veți căuta. Totul se poate cumpăra, dar la fel ca în cazul genții, este drăguț să cumpărați totul odată.

Experiențele utilizatorilor

Dacă, în ciuda tuturor sfaturilor noastre, nu sunteți sigur cu privire la alegerea unui cărucior specific, opiniile și recenziile utilizatorilor căruciorului vă pot ajuta în mod direct.

Videoclipurile, de asemenea disponibile gratuit pe Youtube, de exemplu, sunt, de asemenea, un instrument util pentru selecție. Acolo veți găsi nu numai recenzii video ale utilizatorilor, ci și diverse instrucțiuni despre cum să pliați căruciorul sau cum să îl întrețineți, sau chiar exemple practice despre cum merge căruciorul etc.

Întreținerea

Pentru ca un cărucior să vă servească bine timp de câțiva ani, trebuie să urmați câteva reguli de bază pentru întreținerea acestuia.

Roțile

Roțile trebuie lubrifiate în mod regulat pentru a-și menține durata de viață. Lubrifianții din silicon sau teflon sunt buni pentru aceasta, evitați produsele pe bază de ulei sau vaselină care se lipesc de murdărie. Roțile gonflabile nu trebuie să se umfle prea mult, valoarea recomandată este de 0,6 bar pentru roțile din față și 0,8 bar pentru roțile din spate. Desigur curățarea regulată a roților de pietre și a altor murdării este obligatorie.

Construcția

La fel ca roțile căruciorului, alte părți în mișcare ale structurii merită lubrifiate din când în când pentru a preveni scârțâiturile și blocajele. De asemenea, este necesar să verificați și să strângeți șuruburile. Întregul cărucior trebuie apoi depozitat într-un loc uscat și la întoarcerea din exterior este necesar să îl curățați sau să îl uscați.

Părțile textile

Husele, gențile și alte părți din țesătură ale căruciorului pot fi de obicei spălate în mașina de spălat sau curățate cu o cârpă umedă, puteți impregna piesele din piele cu un produs adecvat (dar rețineți că, de exemplu, mânerul de siguranță este foarte des ronțăit de copii). Este ideal să folosiți produse cu care spălați îmbrăcămintea copiilor, adică hipoalergenice, neiritante și fără înălbitor.

Plimbările cu mai mulți copii

Fiecare părinte cu mai mulți copii știe cât de dificile pot fi plimbările cu căruciorul și cu copiii mai mari. Prin urmare, avem câteva sfaturi pentru accesorii practice pentru cărucior pentru a vă ajuta să organizați mai bine plimbările cu mai mulți copii.

Treaptă la cărucior – așa numitul skate se amplasează pe partea cu mânerul căruciorului și astfel copilul mai mare poate sta în picioare.

Ochiul de ținut – Se leagă de cărucior și copilul se poate ține de el, astfel încât părintelui îi rămân mâinile libere pentru manevrarea căruciorului.

Motocicletă/tricicletă fără pedale – Aceasta este probabil cea mai comună soluție atunci când mergeți cu un cărucior și un copil mai mare, dar are și dezavantajele sale. Datorită faptului că tricicleta nu este prinsă cumva de cărucior, copilul poate fugi de părinte. Câteodată copiii se plictisesc repede de ele și astfel părintele are grija atât a copiilor cât și a tricicletelor.


Cum v-a ajutat acest articol?
Vom fi fericiți pentru feedback-ul dvs.

Cărucioare de copii
Průměrné hodnocení 4.2 z 10 hlasů